Dugogodisnji problem sa bakterijama

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
Galvano
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 27, 2006 4:52 pm

Dugogodisnji problem sa bakterijama

Post od Galvano »

Već nekih par godina unazad svaka spermokultura mi je pozitivna i skoro uvek se bakterije smenjuju, a u proteklih godinu dana stalno se pojavljuje ili Proteus Mirabilis ili Pseudomonas acriguinosa. Jednostavno ništa ne pomaze. (spermogram je uvek u redu)

Ne znam vise koje antibiotike nisam pio. U poslednjih par meseci dr. Micic mi je savetovao da uzimam dosta vitamina E, cinka, Pentovita (+terapija 8 inekcija Gentamicina i zatim Visiern), i njegova teorija je da mi je imunitet slabiji (a nije mi jasno kako kada se odlično hranim, nikada nisam pusio), i da je to razlog stalnog pojavljivanja bakterija.
Pio sam i caj od brusnice... ma sve zivo.

I evo pre par dana sam radio ponovo spermokulturu i opet su tu bakterije. (ne znam još tačno koja je jer nisam podigao rezultat).

Prof. Micic mi sada predlaze „seminalnu elastazu”, valjda da se neki lek direktno ubrizga u prostatu?

Zna li neko nešto o tome i ima li bilo koji savet?

PS. Inače supruga nema nikakvih problema, ali ceka i ona moju negativnu sperkmokulturu da bi pokusali sa insemenacijom. Imam 31 godinu.
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

Teoretski me interesuje, kada je spermogram u redu kao kod tebe, a imas bakterije, u tom slucaju zena ne moze da zatrudni? Ili moze ali postoji opasnost po plod?
Galvano
Novi član
Novi član

Post od Galvano »

Dobro pitanje, na koje ja bas nemam odgovor uzazad 5-6 godina. :cry:
Galvano
Novi član
Novi član

Post od Galvano »

Problem jos uvek nije resen. Poslednja spermokultura ponovo je pokazala ponovo Pseudomonas i Proteus. Po najnovijoj preporuci isprimao sam brdo injekcija Amikacina i imao deset tretmana u Hiperbaricnoj komori. Pa cu za desetak dana uraditi nove nalaze.

Ako neko od doktora hoce da radi specijalizaciju na temu "neizlecivih" bakterija evo mogu da budem pokusni kunic. :D
Odgovori