me interesira dali e potrebno da odam na pregled kaj ginekolog,bidejki imam odnosi veke 4 godini, so istiot partner,no nemem nikakvi problemi(za sreka)!Imam redovna menstruacija,nikakvi bolki,problemi,iscedok...bas nisto!Se cuvstvuvam zdravo,no imam slusnato deka ednas godisno moram na pregled.Glavna pricina sto ne odam e toa sto dosega ne sum bila,ne sum imala potreba,no i se cuvstvuvam neprijatno po toa prasanje.
Imam 22 godini,i dobra zdravstvena sostojba.Izvinete sto ne e na srpski,i se nadevam deka ke razberete.Odnapred fala!
prasanje
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Svaka seksualno aktivna žena bi trebalo jednom godišnje da ode na ginekološki pregled. Čak i kad nemaš nikakvih problema, to je KONTROLNI pregled. Prvo, postoje infekcije koje nemaju simptome a mogu da budu opasne (ako ste ti i partner verni jedno drugom onda su male šanse da imate neku bolest ali to se nikad ne zna...). Drugo, možda još važnije, treba raditi Papa test i kolposkopiju kojim se otkrivaju eventualne promene na grliću materice (koje takođe ne daju simptome). Pozdrav