Vec 10 dana me boli cetvorka ili petica, bol se prosiri i na sledeca dva zuba, sest i sedam i tako ili otrpim popijem analgin. Bol se ponekad pomeri i na donje zube . A i svako jutro me budi:(
Problem je sto mi zubar nije mogao utvrdiiti koji je zub u pitanju , a ne mogu ni ja 100 % da kazem. Ne boli na kuckanje niti na hladno, Petica je valjda mrtav zub, i oba imaju amalgamske plombe.
DA li da ih snimam? Imao neko slicne probleme.
Ne mogu da lociram koji zub me boli :(
Veoma je teško dati bilo kakvu makar i približnu dijagnozu ovako bez pregleda, moj je savet da posetite stomatologa gde se treba odraditi cela dijagnostička procedura, da bi se utvrdilo poreklo bola. Može se desiti i da nije u pitanju zub, no o tome opet ništa bez pregleda. Stomatolog će vam reći da li treba da napravite snimak ili ne.
Re: Ne mogu da lociram koji zub me boli :(
Vrlo cesto bolovi u gornjim bocnim zubima daju takve simptome (zbog zivaca i njihove anatomije ), tako da je tesko locirati koji je zub u nizu zapravo uzrocnik, a osim toga zub moze da iradira, tj. siri se i u suprotnu u ovom slucaju donju vilicu (opet zbog zivaca i stabla tav. n. trigeminusa i njegovih grana)tako da se bol prenosi na taj nacin na zube antagoniste.fluid napisao:Vec 10 dana me boli cetvorka ili petica, bol se prosiri i na sledeca dva zuba, sest i sedam i tako ili otrpim popijem analgin. Bol se ponekad pomeri i na donje zube . A i svako jutro me budi:(
Problem je sto mi zubar nije mogao utvrdiiti koji je zub u pitanju , a ne mogu ni ja 100 % da kazem. Ne boli na kuckanje niti na hladno, Petica je valjda mrtav zub, i oba imaju amalgamske plombe.
DA li da ih snimam? Imao neko slicne probleme.
Sta da vam kazem osim da je deteljan klinicki pregled osnova bilo kakvog odgovora na vas problem, sto su vec istakle i kolege napred.
A osim toga neizbezan snimak zuba kao i regiona , da bi mogli nesto da iskljucimo i odredimo da je uzrok ili nije.
ZNaci-trk kod stomatologa, koji ce redom sve da primenii da odredi terapiju na vreme!

I josh jedan savet-nemojte piti analgin (jer je stetan i u celom svetu je povucen iz upotrebe, samo josh kod nas i u Madjarskoj nije

Sretno!