hitno!!!!!
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
hitno!!!!!
MOLILA BIH VAS DA MI NEKAKO POMOGNETE. PILA SAM KLOMIFEN OD 2-6 DANA CIKLUSA. DANAS MI JE 14 DC,JUČE PRAVLJEN ULTRAZVUK SA REZULTATOM: NA LEVOM JAJNIKU VIŠE FOLIKULA OD 20MM 21MM I OD 23MM. ENDOMETRIJUM JE 9MM.NA DESNOM JAJNIKU FOLIKUL 26MM 22MM I 21MM. MEĐUTIM DANAS MENE JAKO PROBADA U DOLNJEM DELU STOMAKA I TO TAKO JAKO DA NE MOGU DA HODAM. DALI JE TO NORMALNO POSLE KLOMIFENA? MOLIM VAS OBJASNITE MI O ČEMU JE REČ
Nisam doktor i ovo ti kazem samo iz licnog iskustva:
Ja sam tri meseca pila Klomifen od 2. do 6. dana (1 ujutru i 1 uvece) i nikad me nista nije bolelo ni probadalo. S druge strane, ja sam u ta 3 meseca u vreme ovulacije uvek imala samo po 1 veliki folikul, a ti ih imas vise. Vise velikih folikula plus vreme oko ovulacije tj. 14. dan.....kad se sve sabere, moguce da je to uzrok tog probadanja.
Ja sam tri meseca pila Klomifen od 2. do 6. dana (1 ujutru i 1 uvece) i nikad me nista nije bolelo ni probadalo. S druge strane, ja sam u ta 3 meseca u vreme ovulacije uvek imala samo po 1 veliki folikul, a ti ih imas vise. Vise velikih folikula plus vreme oko ovulacije tj. 14. dan.....kad se sve sabere, moguce da je to uzrok tog probadanja.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kod vas se verovatno radi o blažem obliku hiperstimulacije jajnika. Da li će te ostati trudni ili ne, zavisi od mnogih što znanih, što neznanih faktora. Dali ste primili stop inekciju Pregnila? Dali će vam se raditi inseminacija i koji vid iste? Dali je ultrazvučno konstatovan izliv tečnosti u tzv. Duglasov prostor ili se nisu izjasnili o tome?
Događa se dosta često da nakon hiperstimulacije dođe i do trudnoće, ali to niko ne može sa sigurnošću da garantuje, 20% predstavlja dobar procenat uspeha.
Pozdrav i srećno Dr Peđa
Događa se dosta često da nakon hiperstimulacije dođe i do trudnoće, ali to niko ne može sa sigurnošću da garantuje, 20% predstavlja dobar procenat uspeha.
Pozdrav i srećno Dr Peđa
DANAS MI JE 20 DC JUČE ME OPET POČEO BOLETI MALO STOMAK ALI DO UVEČE VEĆ JE PROŠLO MALO MI JE MUČNO VEROVATNO PMS ALI GRUDI ME UOPŠTE NE BOLE JEDINO BRADAVICE ME JAKO BOLE NA DODIR ŠTO JOŠ DO SADA U PMS NISAM PRIMETILA. I TEMPERATURA MI JE 37.3 PA ME INTRESUJE DALI SU TO MOGUĆI ZNACI TRUDNOĆE.
UNAPRED HVALA
UNAPRED HVALA
djpaja,molim te reci mi da li si pre pocetka koriscenja Klomifena radila hsg ili laparaskopiju,posto je meni logicno da se prvo utvrdi da li su jajovodi prohodni pa onda poceti stimulaciju.Meni je doktor dao Klomifen da krenem od sledeceg ciklusa sa po jednom na dan,ali nisam radila hsg i to me malo brine.Rekao je da nema potrebe da radim to sad vec ako sa Klomifenom naredna 3 meseca ne uspem onda cu na hsg.Zar to nije malo cudno?Sta ako mi jajojovi nisu prohodni,cemu onda Klomifen?