hitan odgovor

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Grozdana Lukic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 05, 2006 5:11 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

hitan odgovor

Post od Grozdana Lukic »

Imam 34 godine i dvoje dece.Na poslednjoj analizi hormona prolaktin je bio prenizak,Fsh i estradiol previsoki.Na sta to ukazuje i kakve mogu biti posledice.Kako se to leci.Hvala
Grozdana Lukic
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Sve zavisi koliko se u te "previsoke" vrednosti. FSH i estradiol rastu ciklicno tokom menstruacionog ciklusa. U kom danu ciklusa su radjene analize i koje su nadjene vrednosti?
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Grozdana Lukic
Novi član
Novi član

Odgovor na odgovor

Post od Grozdana Lukic »

Analiza krvi je radjena 3.dan ciklusa.Ne znam kolike su vrednosti jer mi je doktor dao telefonom komentar.Zakazao mi je ponovno vadjnje jrvi 7.dan sledeceg ciklusa.Zbog cega be prolaktin mogao biti tako nizak i na sta moze da utice!
Grozdana Lukic
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Prolaktin se verovatno smanjeno luci u hipofizi, a to moze da remeti menstruacione cikluse. Ali, izolovana hipoprolaktinemija je redja stvar, obicno se smanjuju i drugi hormoni koje luci ista zlezda.
Grozdana Lukic
Novi član
Novi član

opet ja

Post od Grozdana Lukic »

Radjen mi je i TSH ali tu je sve bilo u redu.Ja sam jos uvek zabrinuta samo zbog toga sto se prvi put susrecem sa nekim zdravstvenim problemom.Sta mi savetujete i da li taj poremecaj moze dovesti do neke ozbiljnije bolesti.HVALA NA STRPLJENJU I ODGOVORIMA.Pitam se samo jednu stvar koja mi pada s vremena na vreme na pamet.Da li lek ENDOMETRIL moze da izazove takav poremecaj s obzirom da sam ga konzumirala pre godinu dana ali u veoma maloj dozi?Dao mi ga je prethodni lekar zbog izostale menstruacije?To ovom ginekologu nisam ni spominjala ,smatrajuci za nevazno i daleko.
Grozdana Lukic
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

ndometril je sintetski progestagen, pravo ime mu je linesterol. Progestageni - medju kojimaje prirodni progesteron, inhibirau lucenje prolaktina.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/quer ... t=Abstract

Zakljucak: da, to sto ste uzimali Endometril, mozda jeste uzrokovalo sadasnji nizak nivo prolaktina.
Grozdana Lukic
Novi član
Novi član

hvala

Post od Grozdana Lukic »

Zahvaljujem na svim vasim odgovorima.Nadam se da sve ovo nece prouzrokovati neke ozbiljnije posledice.
Grozdana Lukic
Odgovori