Pozdrav svima,
Radila sam ultrazvuk i ustanovljeno mi je da su mi oba jajnika puna cista. Prosle godine sam radila isti ultrazvuk (doktor je rekao da bi ciste trebale da prodju same od sebe) medjutim proslo je godinu dana od toga i ciste su se pojavile u jos vecem broju. Mene ovo zaista brine jer doktori u opste ne izgledaju kao da su zabrinuti. Ginekolog zeli da me vidi iduceg mjeseca radi COLPOSCOPY (radi abnormalnog papa testa) i ja UMIREM od straha jer ne znam sta i zbog cega. Imam jedno djete, porodila sam se prije 4 ipo mjeseca. Menstruaciju nisam dobila od prosle godine (oktobra), ostala trudna u decembru, bila trudna 7 mjeseci (porodila se ranije) i dalje nisam dobila menstruaciju, sto je svega 7 mjeseci. Osjecam povremenu tegobu i bolove u predjelu jajnika, zigne me pa pretane, a nekad povremeni tupi bol. Doktor mi je rekao da vjerovatno imam PCOS ali NIKO NE REAGUJE NA TO. Zelim da imam jos djece i plasi me to sto doktor koji imam jednostavno ne vodi racuna niti misli da je nesto opasno (ma koliko govorila da me to boli). On samo kaze proci ce, ili 'vidjecemo hoce li te ginekolog primiti'. Ja i dalje cekam da vidim hoce li me neko primiti da vidim sta mi se desava sa jajnika i sta da radim. Pored ove 'colposcopy' ja ne znam sta da radim.
Molim za neki savjet, objasnjenje, zbog cega se COLPOSCOPY radi, i sta to znaci???????? BOJIM SE DA ME OVI OVDE ZAPOSTAVE a rjec bude o mnogo ozbiljnim stvarima!!!!
Hvala vam puno svima!!!
COLPOSCOPY--pomoc!!!
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik