molim savet od dr. Obgyn

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Suzy Q
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 06, 2006 9:39 am

molim savet od dr. Obgyn

Post od Suzy Q »

43 godina, bez posla, nisam radjala, dugogodisnji dijabeticar...
Problem je dijagnostikovan kao Hyperplasio endometrii(UZ), na prvom , 20-og dana ciklusa-16mm a na drugom , poslednjeg dana ciklusa-6mm.
Uz to i promena velicine 9mm sa kalcifikacijama u cervikalnom kanalu kod samog unutrasnjeg usca. Predlozena curettage explorativa? Svi ostali nalazi OK, a ja mesecima imam blago povisenu temperaturu(37,3, 4) zbog koje sam i otisla ginekologu.
Hoce li mi kiretaza resiti problem? molim za savet..hvala
Kalina75
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 16, 2006 7:49 pm

Post od Kalina75 »

Morate da napisete,ama bas sve da bi doktor mogao da vam odgovori...a ja cu vam pustiti jos koju porukicu da nebi ispali i ostali bez odgovora,pozdrav
Gordy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 09, 2006 3:04 pm

Post od Gordy »

Suzy Q,

Procitajte uputstvo dato u Lepljivoj vezano za postavljanje pitanja na ginekologiji.

Pozdrav
Don't worry about the world coming to an end today, it's already tomorrow in Australia.

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... sterilitet
Suzy Q
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 06, 2006 9:39 am

Post od Suzy Q »

Mislila sam da je dovoljno ono sto sam napisala, ali evo dopunicu...
Lekarima sam se obratila zbog temperature koja traje mesecima.Radjene su mi opste analize krvi, snimana pluca, urinokultura, hemokultura, hormoni stitne zlezde, snimljeni zubi, analize na viruse hepatitisa i koksakija..
ginekoloski PAPA..i sve to OK
osim ovog poslednjeg UZ koji je otkrio zadebljanje sluzokoze materice i doticnu promenu. Inace vec par godina imam oskudna medjumenstrualna krvarenja, ovog meseca bas izrazena.

Juce sam dobila Cyclo-Progynova..nisam jos pocela da uzimam..
Plasim se mozda bespotrebne kiretaze koja mi je predlozena i zbog toga ovde trazim savet
hvala
Odgovori