Pokusaj trudnoce i hormonski lekovi

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
deni976
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 07, 2006 2:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Pokusaj trudnoce i hormonski lekovi

Post od deni976 »

Volela bih da mi na pitanje odgovori bilo ko strucan u ovoj oblasti. Unapred hvala!
Imam 31 godinu, menstruaciju sam dobila u 11. godini i ciklus mi je oduvek neredovan, uglavnom je bio na svaka 40-50 dana. Doktori kod kojih sam ranije isla na preglede su rekli da rezultati hormona nisu kakvi bi trebali da budu ali da ne treba pripisivati nikakvu terapiju bez nekih vecih tegoba koje je, osim neredovnog ciklusa, nisam imala. U poslednjih godinu i po dana pokusavam da ostanem u drugom stanju. Prvih meseci nisu mi prepisali lekove, receno mi je da imam sindrom policisticnih jajnika, kasnije su mi prepisali Cyclo Proginovu koji sam pila 8 meseci i imala ciklus na svaka 25 dana. Sada vec tri meseca ne pijem ovaj lek i menstruaciju dobijam uvek posle pijenja Primolut Nora, pocinjem 40-tog dana nakon ciklusa.
Moje pitanje je da li se uz lek Cyclo Proginova moze ostati u drugom stanju, da li ovakav problem zapravo jeste "nedovoljna ovulacija" i da li postoji neka druga alternativa do redovnog ciklusa.
Izvinjavam se na laickim izrazima, pokusavam da shvatim sta je najbolje uraditi da bih ostala u drugom stanju.
kaca 33
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 21, 2006 9:58 pm

Post od kaca 33 »

Deni ja nisam strucna ali bi bilo kom strucnom pomoglo da napises jos neke analize koje su ti radjene, recimo: nisi napisala da li je utvrdjeno da li imas ovulacije ili nemas. To je kod zaceca najbitnije kao i prohodnost jajovoda.

Sve najbolje!
Korisnikov avatar
jane_doe
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 04, 2005 2:08 am
Kontakt:

Post od jane_doe »

pozdrav Deni,
o sindromu policisticnih jajnika (PCOS): kriterijumima za postavljanje dijagnoze, terapijama ako se zeli/ne zeli trudnoca, etc..... imas na sledecim topicima:
Slika , jane_doe
deni976
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 07, 2006 2:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

hvala na odgovorima

Post od deni976 »

Hvala velika onima koji su mi se javili!
Posto sam juce prvi put bila na ovom forumu nisam u potpunosti ispostovala sve ono sto je trebalo, nisam ostavila rezultate analiza koje sam uradila, priznajem poslednji put bas odavno. izvinjavam se zbog toga.Sada sam u fazi novih analiza i najnovije rezulate cu za neki dan imati.
Zelim da pohvalim ovakav nacin komunikacije jer po neki put i ljudi koji nisu strucni, svojim iskustvima mogu mnogo da pomognu!
Samo napred, veliki pozdrav svima!
Odgovori