POMAGAJTE!!!!

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
jelllena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 22, 2005 1:39 pm

POMAGAJTE!!!!

Post od jelllena »

Levi kapak na oku mi je otekao i sve je crveno i boli.Jutros sam morla oko da otvorim rukama jer je sve zapeklo od krmelja.Oko mi je poluotvoreno od otecenog kapka.Sta je to?Kakvu mast da uzmem da mazem.Non stop drzim kamilicu na oku i ispiram i nista..uzasno..POMAGAJTE!!
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Blefaritis ili blefarokonjuktivitis, najverovatnije alergiski, pa naknadno upaljen. Spolja na kapak Sinoderm ili Afloderm mast 2xdn, u oko sol Acidi Borici 3% na svaka 2-3 sata (ili obloge od borne kiseline), posle toga Corticin mast u oko. Moze i Pressing tablete 10mg, 1xdnevno. Ako primetitte da ne prolazi ili ne popusta za 24sata, odmah kod ocnog, ili na bris oka.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Korisnikov avatar
klio
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 4:47 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od klio »

Najverovatnije je rec ili o jacem bakterijskom konjuktivitisu ili je doslo do pojave chalaziona/upala zapusene lojne Meibomove zlezde kapka./
Dok ne odete do ocnog lekara koji ce pregledati i stanje roznjace,koristite cist antibiotik,bez kortikosteroida-Mast Chloramphenicol 1% 5-6x /u oko
nacediti oko 1 cm masti/ ili Mast Enbecin za oci.Takodje bar 2 puta stavite mast i u drugo oko da ne bi doslo do infekcije zdravog oka.Alergijske promene su obicno odmah obostrane,izuzev ako je rec o ujedu insekta.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Kontaktni dermatitis kapka - bas mi je danas bio. Eto ga alergjski blefarokonjuktivitis, pa jos jednostrani... Lecen pogresno kao konjuktivitis, Neodexacinom i cak Aciklovirom - mislio oftalmolog da je herpeticki??? (A zasto onda Neodexacin? Za svaki slucaj?...)... Na kraju zavrsi pacijent kod dermatologa, i sada smo tamo gde smo bili i kad smo poceli... Dadoh Dexason injekciju, dermatolog Afloderm i prodje sve... Toliko o tome. Pozdrav.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori