Bakterije

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
marrija05
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 05, 2006 4:51 pm

Bakterije

Post od marrija05 »

Pre dve nedelje na urinokulturi mi je pronadjen veliki broj bakterija staphylococus aureus, vise od 50 000. Popila sam kutiju Ciprocinala i na ponovljenom testu njihov broj je bio veci od 100 000. Ja ne osecam nikakve simptome a cula sam da su ove bakterije izuzetno opasne. Ginekolog mi je zbog pojacanog sekreta prvo prepisala vaginalete Polyginax a kasnije i Orvagil. Sada sam na terapiji Longacefom, 5 injekcija od po 1g. Molila bih vas da mi napisete vise o ovim bakterijama kao i o mogucim komplikacijama. Unapred hvala!
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

Uzas !!!

1. urinokultura koja ima < od 100.000 bakterija u ml, se ne lijeci !!! posebno ako pacijentkinja nema simptoma !!!

2. terapija vaginalnih infekcija se odredjuje na osnovu grupe vaginalnog sekreta odredjenog vaginalnim brisom, a terapija cervicitisa na osnovu grupe cervikalnog brisa. Kod vas je orvagyl i polygynax dan onako ofrlje !! samo da se nesto da !!!

3. stafilokok je uobicajeni stanovnik koze !!! i kada se na urinokulturi dobijje ovaj nalaz, onda je potrebno ponoviti urinokulturu, jer je znak kontaminacije uzorka prilikom uzimanja urina !!!

4. Moj stav je slijedeci: PREKINITE ODMAH TERAPIJU LONGACEFOM JER JE NEPOTREBNA, SKUPA, I POBICE SVE NORMALNE BAKTERIJE U VASEM ORGANIZMU I DATI VAM OPORTUNISTICKE INFEKCIJE KAO STO SU GLJIVICE !!! i druge bakterije koje inace ne uzrokuju nikakav problem !

OVO JE TIPICAN PRIMJER KAKO SE OD ZDRAVE ZENE NAPRAVI BOLESNIK !!!
Pozdrav,
ObGyn
Odgovori