Uticaj zeluca na srcane aritmije

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
karbus
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 30, 2004 12:54 pm

Uticaj zeluca na srcane aritmije

Post od karbus »

Hvala za odgovor vezan za VES.
Imam jos jedno pitanje, a to je da li je moguce da problemi iz digestivnog trakta mogu izazvati VES.
Konkretno kod mene, skoro uvek kada se najedem, i sa punim stomakom zapocnem neku fizicku aktivnost, izazovem VES.
Na predlog kardiologa radio sam snimak zeluca, ali rendgenski i nisu otkrili HIATUS HERNIU.
Vrlo cesto imam problema sa zelucem, uvodu nadimanja i gasova, i imam osecaj da mi srce bukvalno udara u njega.
Ovo je kao dodatak na pitanje na koje ste mi odgovorili u temama srcane aritmije i kardiosistem i psihogena stanja.
Unapred hvala.
Dr Aleksandar
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jan 15, 2005 11:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Dr Aleksandar »

Zeludacna kila moze potencirati aritmije srca medjutim s obzirom da je ona kod Vas iskljucena, problemi koje Vi iznosite su najverovatnije psihogene prirode, mada treba iskljuciti kao mogucnost i anginu pektoris.
Savetovao bih Vam kolicinski manje obroke a cesce i Cysap drazeje 3x1 pre jela.
Odgovori