Jedno pitanje

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
nea822
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 23, 2016 4:35 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Jedno pitanje

Post od nea822 »

Dobar dan svima. Bila bih zahvalna ako bi mi neko dao odhovor na dilemu. Elem ovako. Pre desetak dana dobila sam iznenadnu groznicu u pola noci. Temperatura 38.5 . prisutni su bili bolovi u stomaku.Dan nakon toga temperatura je spala na 37c. Isla sam do grada autobusom i u povraatku na pola puta,poceo je ostar bol u stomaku citavom donjom duzinom. Bol je bio sve jaci i nakon izlaska iz autobusa jedva sam koracala.Sreca nisam bila sama jer mi je u jednom momentu sve pobelelo pred ocima i mislila sam da cu se onesvestiti.Bol je medjutim popustio.Tu noc ponovo temperatura38.Suta dan otisla sam kod ginekologa.Uradio mi je sve preglede i rekao da sam zdrava ali mu nije jasan bol koji imam u stomaku.Prepisao mi je dovicin 5 dana.Leukociti na krvnoj slici su blago povecani.Inace imam anemiju,Fe 4.5 . Pregledao me je i rekao da sumnja na palu slepog creva ali da moram uraditi sedimentaciju urina itd..to je bilo pre 4 dana. Inace jos uvek nisam obavila taj pregled jer idem privatno u lab,nisam u svom gradu. Preko dana pijem brufene,temperatura mi ne pada ispod 37. Osecam bol u desnom delu stomaka. Nekad bude jak nekad slslabiji. Imam mucnine tu i tamo.osecaj nadustosti u stomaku.Problem sa zatvorom takodje,moglo bi se reci. I sa gasovim,sto nikad nisam imala.Nocu imam osecaj da mi gori sve od zeludca ka donjem desnom delu stomaka. Traje desetak minuta pa prodje. Dovoljno da me probudi bol. Za noc menjam po 2 majice jer budu natopljene od znoja.Nisam pametna vise..da li da idem u moj grad,da izgubim dane na preglede jer ovde ni banka nebi poplacala sve..da li moze da bude neko alarmantno stanje ili da cekam jos nekoliko dana,mozda prodje samo od sebe? Nemojte da mislite da sam neodgovorna,samo nemam vremena za setkanje. Zadnjih 15 godina sam sama svoj doktor bila..i sad ne znam sta obo moze da bude. Unapred hvala na odgovoru. P.S. imam 34 godine.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: Jedno pitanje

Post od aaaca »

Иди одмах на хитну да ти хирург прегледа стомак. Скоро сигурно је слепо црево у питању и то мора ОДМАХ да се вади.
nea822
Novi član
Novi član

Post od nea822 »

Trenutno nemam bolove nikakve..jel se to vazi?
nea822
Novi član
Novi član

Post od nea822 »

Usla sam u menstrualni ciklus 15 dana ranije. Da li i to ima veze ikakve? Pijem orgametril 6,7 dana.
nea822
Novi član
Novi član

Post od nea822 »

Sada merila temperaturu,37.4 . Danas nisam pila brufen,po malo osecam ziganje samo u stomaku sa desne strane ali ne mogu da kazem da je bol. Lezim na krevetu sa kolenima skupljenim ka stomaku. Nemam bolova. Razmisljam se da li da odem na urgentni. Imam li potrebe za time uopste. Da se ne obrukam.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Па ако желиш да ризикујеш живот ти кулирај. Ваљда знаш какве су ти манифестације менструалног циклуса.
nea822
Novi član
Novi član

Post od nea822 »

Nemam nikakve bolove danas. Temperatura 36.8 . Nervoza bez uzroka i mucnina sa pojacanim znojenjem. Nista drugo..nemam nikakve bolove. Ako mislite da je i dalje moguca upala slepog creva u pitanju onda cu otici definitvno na urgentni. Ali me zbunjuje sto nemam bolove nikakve..
nea822
Novi član
Novi član

Post od nea822 »

Zbog problema sa ciklusom dobila sam orvagil da bi se to regulisalo..
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Хеј, то је твој живот. Ако мислиш да тако јаки болови могу да те снађу без озбиљног узрока и да прођу тек тако, то је твоја ствар.
nea822
Novi član
Novi član

Post od nea822 »

Ok..
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Мора неко добро да ти испритиска стомак и провери стање слепог црева.
Korisnikov avatar
goran011
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 19, 2016 5:53 pm

Post od goran011 »

Može da bude slepo crevo. Ali može i recimo urinalna infekcija. Kod slepog creva obično ne prestaje da boli, a kod urinalne infekcija malo boli malo ne boli, imaš blago povećane leukocite, i temperaturu.
Naravno ovo može da bude vrh ledenog brega od bilo čega. Nažalost moraš da izvadiš sve rezultate krvi i mokraće jer je to osnova za sve preglede. Ako ima neko ko zna da gleda, uputićete gde ćeš dalje.
I ne zaboravi, ako te nešto jako boli da padaš u nesvest, to JESTE za hitnu i niko te tamo neće osudjivati, čak i ako si u Americi, čak šta više tu BRZO obave sve preglede.
nea822
Novi član
Novi član

Post od nea822 »

Javicu se sutra sa tezultatima. Hbala puno za savet.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

И?
nea822
Novi član
Novi član

Post od nea822 »

Sedimentacija eritrocita 36
. Krvnu sliku cekam na mail da stigne..bila kod lekara,on je zbunjen. Eto.. Urin ne mogu da dam jer imam odlive vec dva dana. Dobila sam Methylergometrin 3x15 kapi,Cyclo Progynova i Bensendin zbog uzasno pojacane nervoze..
Odgovori