PITANJE ZA DR.PRESETNIK

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
katmandu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 12, 2005 10:36 pm

PITANJE ZA DR.PRESETNIK

Post od katmandu »

VEC OKO GODINU DANA POKUSAVAMO DRUGU TRUDNOCU.SA PRVOM JE BILO SVE UREDU,ZATRUDNELA SAM VRLO BRZO KADA SMO HTELI.TRUDNOCA ZAVRSENA CARSKIM REZOM.SADA POKUSAVAMO I NEDESAVA SE NISTA.DOKTORKA JE UTVRDILA FOLIKULOMETRIJOM PLODNE DANE I PUCANJE JAJNE CELIJE.PAPA TEST JE UREDU,GRUPA SEKRETA II,ULTRAZVUCNI NALAZ UREDAN.SUPRUG JE URADIO SPERMOKULTURUKOJA IZGLEDA OVAKO:VOLUMEN-2,5 PH-7.5 BROJ SPERMATOZOIDA:88.0 POKRETNIH 0,78 SLABO POKRETNIH 0.07 NEPOKRETNIH 0,15 NORMALNI OB. 0,83 PATOLOSKI 0,17 LEUKOCITI 0 ERITROCITI 0 EPITELNE CEL. 0 FRUKTOZA 1.0(+) AGLUTINACIJA 0
MOLIM VAS DA MI KAZETE DALI JE OVAJ REZULTAT UREDU.
MOJA DOKTORKA MI PREDLAZE STIMULACIJU U VIDU TABLETA.ZBOG CEGA TO KADA MI JE OVULACIJA UREDNA I DALI JE POTREBNO DA URADIMO JOS NEKE ANALIZE?
MOLIM VAS JOS DA MI KAZETE DA LI POSTOJI OPASNOST OD KLOMIFEN TABLETA KOJE MI JE MOJA DOKTORKA SPOMENULA.PROCITALA SAM KONTRAINDIKACIJE I UOPSTE NISU NAIVNE.DALI DA PRISTANEM NA TU STIMULACIJU ILI STA DA RADIM???????
MOLIM VAS ZA ODGOVR I UNAPRED VAM SE PUNO ZAHVALJUJEM.
dr Presetnik
Saradnik
Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dr Presetnik »

Vasi i vaseg supruga su rezultati sasvim uredni i po njima nema razloga da ne zatrudnite. Mozda preterano psihicko opterecenje da bas morate u odredjenom trenutku da zatrudnite remeti prirodan tok.
Klomifen nije opasan i to je nablazi vid stimulacije ovulacije. U svakom slucaju bolje ta stimulacija, nego sa injekcijama gonadotropnih hormona.
Eventualno ako ne dodje do trudnoce u roku od 6 do 9 meseci, uraditi i laparoskopiju radi kontrole prolaznosti jajovoda, tj. postojanje sraslina.
katmandu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 12, 2005 10:36 pm

Post od katmandu »

dr Presetnik napisao:Vasi i vaseg supruga su rezultati sasvim uredni i po njima nema razloga da ne zatrudnite. Mozda preterano psihicko opterecenje da bas morate u odredjenom trenutku da zatrudnite remeti prirodan tok.
Klomifen nije opasan i to je nablazi vid stimulacije ovulacije. U svakom slucaju bolje ta stimulacija, nego sa injekcijama gonadotropnih hormona.
Eventualno ako ne dodje do trudnoce u roku od 6 do 9 meseci, uraditi i laparoskopiju radi kontrole prolaznosti jajovoda, tj. postojanje sraslina.
PostovanaDr.Presetnih puno Vam hvala na odgovoru ali Vas jos molim da me posavetujete ima li potrebe da radim hormonsku sliku dreugi dan ciklusa kao sto mi trazi doktorka i sta cu uopste dobiti tim rezultatom posto te hormone nikada nisam radila i dali da uzimam klomifen sobzirom da imam ovulacije i kako da ga koristim.Iskreno pitanje je novca posto zdravstveno nemam a u privatnim laboratorijama to je jako skupo.MOLIM VAS ZA ODGOVOR.PUNO HVALA I POZDRAV.
dr Presetnik
Saradnik
Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dr Presetnik »

Vasa doktorka verovatno ima neki razlog zasto vam trazi hormone 2. dana ciklusa. Inace Klomifen se najcesce daje po ustaljenoj semi. U svakom slucaju, ako ste vec zapoceli neke pretrage, zavrsite sa tim, a ne da zastanete na pola puta.U osnovi kod vas je dilema, da li da se prave pretrage i da nesto koristite ili ce te zatrudneti i bez toga. Ukoliko ste dovoljno mladi , imate vremena za odluku. Prim. Dr lj.Presetnik
Odgovori