vrednosti TSH i FT4

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
marija1980
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 04, 2016 3:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

vrednosti TSH i FT4

Post od marija1980 »

Postovani,
danas sam dobila rezultate laboratorijskih analiza gde su vrednosti TSH- 3,0 a FT 4 -12.2. Da li treba da brinem s obzirom da su mi od ranije antitela povisena i to antiTG 247.5U/ml a antiTPO 210.3 U/ml. Na poslednjem UZ u januaru oove godine stitasta zlezda je bila uredne velicine, nesto grubljeg parenhima, ali bez izdvojenih nodusa.Internista je kao dg stavio E06 ali je naglasio da po svemu sudeci nema poremecaja rada. S obzirom da sam kontrolu kod lekara uspela da zakazem tek za dva meseca, molim vas da mi kazete da li je doslo do poremecaja rada stitne zlezde i da li je potrebno da preduzimam neke znacajnije mere do kontrole.
U iscekivanju vaseg odgovora, srdacno vas poydravljam.
S postovanjem,
Marija Markovic
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: vrednosti TSH i FT4

Post od aaaca »

Које су ти референтне вредности?
marija1980
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 04, 2016 3:24 pm

Post od marija1980 »

To je i problem, nisu mogli da mi nadju original laboratorijskih nalaza i ove vrednosti napisali na parcetu papira...
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Проблем је што се неке референтне вредности разликују од лабораторије до лабораторије и морали би да знају које су њихове.
goran964
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 10, 2013 9:03 am

Post od goran964 »

Poštovana,
nije mi jasno zašto ne uradite ponovnu analizu koju ste radili,ovaj put negde u drugoj labaratoriji i sa njom odete kod endokrinologa po mišljenje.u osnovi,štitna žlezda je jako bitna žlezda u telu koja ako se pravilno ne tretira u lečenju,može prouzrokovati puno neželjenih problema.ono što pokušavam da vam kažem je da se ne brinete bez preke potrebe i da na ovim forumima ne tražite odgovore tog tipa:-da li ili ne!
Lekar je taj koji će vas na osnovu nalaza dalje procesuirati ili za to nema potrebe.Ovde možetepotražiti da li eventualno postoji neko sa sličnim iskustvima i to je to.Sve drugo je zona tame i to jako opasne za ljudski razum.Pozdrav.
Odgovori