Menorrhagia. Cystis ovaria lat sin. ???- molim za odgovor

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
kovinka
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Sep 11, 2005 10:20 pm

Menorrhagia. Cystis ovaria lat sin. ???- molim za odgovor

Post od kovinka »

Posle izostanka menstruacije u aprilu mesecu, nastupila je menstruacija u maju. U pocetku je bila jako obilna, a zatim se krvarenje smanjilo, ali ne i potpuno prestalo (tamnije boje u tragovima). Nisam imala nikakvih bolova, a 11-og dana sam se javila ginekologu.
Prilikom pregleda klinicki nalaz je bio uredan.
Ultrazvucni nalaz : Uterus u AVF, normalnog oblika i velicine, ostrih kontura, homogenog miometrijuma. Endometrijum I faze debljine 10 mm. Desni ovarijum normalne velicine i strukture. Levi ovarijum povecan sa jasno ogranicenom unilokularnomanehogenom cistom promera 34x33 mm.
Dijagnoza : Menorrhagia. Cystis ovaria lat sin.
Terapija : Primolut Nor tabl 2x1 od 16-25 dana ciklusa 3 ciklusa.

Prvi ciklus po uzimanju terapije bio je obilniji i produzen, a sledeca dva uobicajenog trajanja (5 dana). Nakon prestanka uzimanja Primolut Nora nije nastupila menstruacija (od poslednjeg ciklusa proslo je 38 dana).
Od pre desetak dana (vreme ocekivane menstruacije), pojavili su se siptomi koji prate pocetak menstruacije (napetost u grudima, bolovi u krstima...).
Napominjem da mi se poremecaj ciklusa desava povremeno poslednje dve godine. Terapija je bila Endometril ili Primolut Nor, posle cega bi ciklus neko vreme bio uredan. Imam 39 godina i problem i sa gojaznoscu. Ginekolog je za cistu rekao da bi nakon uzimanja ove terapije i regulisanja ciklusa trebalo da nestane.
Svakako cu se ponovo javiti lekaru, ali bi mi znacilo da mi neko pojasni sta je najbolje da uradim kako bi se normalizovao ciklus i sta su moguca resenja ukoliko cista jos uvek postoji. Unapred se zahvaljujem.
kovinka
Stalni član
Stalni  član

molim za odgovor

Post od kovinka »

39-og dana ciklusa pjavilo se krvarenje koje je u pocetku licilo na menstruaciju, ali je kasnije prestalo. 40-og dana nema ga ni u tragovima kako mi se ranije desavalo kada se poremeti ciklus. Molim da mi odgovorite.
kovinka
Stalni član
Stalni  član

molim za odgovor

Post od kovinka »

:(
kovinka
Stalni član
Stalni  član

Post od kovinka »

41-og dana ponovo krvarenje, svetlije boje, nije intentzivno kao kod menstruacije... Slabi bolovi u krstima i donjem delu stomaka, povremeno napetost u grudima...
Da li prilikom uzimanja Primolut Nora od 16-25 dana ciklusa moze doci do trudnoce i da li je ukoliko do nje dodje rizicna ?
Da li gelovi i ostali preparati aloje mogu pomoci u regulisanju hormonskog statusa ?
kovinka
Stalni član
Stalni  član

Post od kovinka »

:cry:
kovinka
Stalni član
Stalni  član

Volela bih da mi neko odgovori...

Post od kovinka »

49-i dan je od prethodnog ciklusa (koji je nastupio posle Primolut-Nora), a oskudna krvarenja koja su se do skoro pojavljivala povremeno, takođe su prestala. Nemam nikakvih bolova. Narednih dana ću otići kod ginekologa, ali se plašim da će se završiti kao ranije - terapijom Endometrilom ili Primolut-Norom. Sve je u redu dok su ciklusi izazvani na taj način, ali čim prestanem sa terapijom, sve je po starom... Volela bih da mi neko odgovori kako je rešio sličan problem. Hvala
kovinka
Stalni član
Stalni  član

Post od kovinka »

:(
Odgovori