Pitanje za infektologa

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Robert95
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 24, 2016 6:13 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Pitanje za infektologa

Post od Robert95 »

Molio bih infektologa ako bi bio ljubazan da mi odgovori na pitanje u vezi mog slucaja, kratko cu navesti o cemu se radi da bi ste razumeli sta hocu da Vas pitam:

Dijagnostigovana mi je klostridija i kandida u vecem broju(sve rezultate cu dole navesti), dobio sam terapiju orvagil 3x1 i bulardi 2x1 i tako 14 dana , uz to sam i na anti-kandida dijeti i receno mi je da sam ZARAZAN za okolinu i da se moji ukucani pregldaju.

E sada i razlog zbog cega Vam se obracam - ja sam do sada ziveo sam, ALI od 1. jula, odnosno za 3 dana, dolaze mi dvojica cimera koji moraju ziveti sa mnom, od tog 1. jula pocece sedmi dan moje terapije i pijenja lekova. PITANJE : Koliko sam, kojim putem i da li sam uopste zarazan za njih i pod ovom terapijom?? I ako bi ukratko mogli da mi napisete i puteve prenosenje? Jer sam ja na internetu nasao samo da se prenosi preko ruku..da li ce nesto biti ako budemo spavali u istim prostorjima, itd...

Hvala Vam puno.

(Rezultati i analize)

Nalaz na salmonelu, shigellu, coli je bio NEGATIVAN.
Nalaz na gljivice je POZITIVAN : CANDIDA SPP - U VECEM BROJU
Nalaz na klostridiju je takodje bio POZITIVAN : TOKSIN A/B CL. DIFFICILE U KULTURI JE POZITIVAN.
Nalaz na okutlno krvarenje je NEGATIVAN.

A rezultat labar. analiza je:

KKS sa leukocitarnom from 5 part diff

WBC 6.05
Neu 2.36
Lym 2.5
Mon 0.61
Eos 0.57 (HI)
Bas 0.01
Neu 39 (LO)
Lym 41,2 (HI)
Mon 10,1
Eos 9.5 (HI)