Kondilomi-jesu li ili nisu?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
MarinaR21
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 25, 2006 10:14 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Kondilomi-jesu li ili nisu?

Post od MarinaR21 »

Meni je doktorka u studentskoj rekla da imam kondilome, sa osmehom na licu, i dala mi uput za dermatovenerologa. Odem ja tamo, pregledalo me dvoje doktrora, premazali mi male usmine tecnim azotom, valjda, i rekli su da to nisu kondilomi, ali i da nemaju pojma sta je to. Izrasline su u vidu malih tackica,kao sitne bubuljice, i ne lice na ono sto sam videla na razlicitim sajtovima na netu. Na kolposkopiji mi je jedna doktorka rekla da nemem nista i da ne brinem, a iduci put je druga doktorka rekla da ih ima. Pa, ko je u pravu? I kako da se dokazu kondilomi, koji testovi, koliko para, jer ocigledno da se klinickim pregledom ne mogu dokazati 100%, jer niko nije siguran. Ima li neko savet?
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Mnoooooooooogo je pisano o kondilomima.Idi pod opciju ''traži''

A jedini način da se ustanove je ginekološki pregled- kolposkopom.. :wink:
MarinaR21
Novi član
Novi član

Post od MarinaR21 »

Hvala,ali vidis kad ono dvoje ne moze da se slozi, pa me je zanimalo da li ima jos nekih testova za dokazivanje.
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Nema posebnih testova.Moj savet ti je da nadješ dobrog ginekologa :wink: .
Ako jesu ,obično se odmah uklanjaju.Imaš više načina po meni je laser najbolji(iz iskustva) :wink:
MarinaR21
Novi član
Novi član

Post od MarinaR21 »

Hvala ti, samo raspitala sam se za cenu ukanjanja laserom, nistavnih 12000! Majka bi me pre u top stavila nego da mi da te pare, jer da se nisam "khm" ne bih ni imala,to bi mi rekla sigurno. Ali, ja imam 21 godinu, monogamnu vezu, sa tim deckom sam u vezi 2 godine, s njim sam i izgubila nevinost, a pre toga nikad ni sa cijim polnim organom ni ustima, niti ista slicnim, nisam dosla u kontakt. Pa, kako je moguce da ih imam, jer kondilome izaziva hpv?! Odakle mi?! A to mi je dijagnostikovano ove godine u martu. Moj decko je pre mene imao samo jednu curu,koja je takodje bila nevina,on je bio isto kod dermatovenerologa i rekli su da je cist skroz! Ja sam tako sludjena i zabrinuta!
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Nemoj da se sekiraš da ti ne bih ponavljala celu svoju priču (probaj nadji je negde sam ranije pisala) pa ću te utešiti.Imam dobru lekarku koja se time bavi (baš ispituje nastanak isve o hpv)
Ja sam hpv dobila u vezi od 9 godina(uzrok verovatno je bio nagli pad imuniteta,čemu sam sklona :wink: jer i ja i druga strana SIGURNO nismo imali od koga da ih dobijemo) .Ja sam insistirala da mi radi privatno (jer sam se ja lepše osećala) To je bilo pre par godina
Tako da sex nije jedini način da se virus prenese.
MarinaR21
Novi član
Novi član

Post od MarinaR21 »

Hvala ti puno! Nadam se da cu da se saberem i resim se bede!
*Aleksandra*
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 18, 2005 1:40 am
Kontakt:

Post od *Aleksandra* »

Mozda ne bi bilo lose da uradis analizu krvi na HPV. Ja planiram to svakako da odradim u skorije vreme, jer su i mene cimali kao i tebe. Dve razlicite doktorke u Domu zdravlja su mi u vise navrata govorile da imam, ja odem u Gak NF na kolposkopiju i kazu mi da nemam... Da odlepi covek... Prvi put sam se bas istraumirala, a sada im vise nista ne verujem.
A tek iskustvo koje je imala devojka sa kojom sam pricala u cekaonici. Ona se inace leci privatno, i isto su joj rekli da ima kondilome + malignu ranicu na grlicu, i sve to odokativnom metodom!!! Naravno, vozali su je tamo vamo, i uzeli joj gomilu para, dok se ona nije osvestila i odradila testove na VMA. Ispostavilo se da ima neku promenu, ali da nije potrebna nikakva intervencija i da NIJE maligno!!! Ne znam gde ce im dusa! Treba ih tuziti za nanetu psihicku traumu!
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Ne bih želela da me shvatite pogrešno (jer preko ''pisanja''možda tako zvuči) ali priče iz čekaonice ....pa meni se smuči kad čujem šta se sve razmenjuje.

Konkretno:

Ona se inace leci privatno, i isto su joj rekli da ima kondilome + malignu ranicu na grlicu, i sve to odokativnom metodom!!!
:o :o

Pa ajd sad....Pa onda (pričam o totalno nestručnom licu).Nije mi jasno stvarno .Zar je toliko teško proceniti lekara.Meni da se dogodilo tako nešto ,zahvalila bih na konstataciji i našladrugog.

Ne kažem da lekari ne šetaju i ne lutaju,obe ste imale iskustva :-? .Navela sam konkretno ovaj slučaj' pa za bilo šta ako mi konstatuje a da mi ne traži ni jednu analizu..moja saradnja je sa takvim lekarom gotova.Nije to vračara da nagadja.... :o
kolko josh
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Okt 16, 2006 2:14 pm

Post od kolko josh »

...E sad, ne mozzesh tako....
...Znash, kada ti neko kazze neshto shto ne ochekujesh, vrlo lako se izgubish i vishe i ne razmishljash.... Kazze "Ene, imash kondilome..." Ja u toj situaciji u shic komu. Govorim "Skidaj to!!!"... i ne pitam za cenu.... Tek kad sam kasnije razmislila, smirila se i shvatila da je to ona utvrdila odokativnom metodom, nashla sam drugu doktorku, koja, naravno ne mozze sad 100% da tvrdi da ih nikad nisam imala i da me je ova druga dzabe sprzzila... u stvari dzabe nije prava rech... koshtalo je i-ha!... Ali ona misli da su u pitanju bili papilomi, a ne kondilomi.... Takodje, kad mi ih je ova prva "utvrdila", nije radila kolposkopiju.... a dechko ih naravno nema.....
...Sad nije kao nadam se da je ova prva bila stoka, vec postoji realna shansa da jeste....
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Ma upravu si ,ali zar u bilo kom stanju šoka nećeš prvo odreagovati a na osnovu čega mi je rečeno.
Za ubuduće -ni jedno oboljenje ne može se utvrditi na pogled .Definitivno kad se pojavi takav lekar zaslužuje Nobelovu nagradu.
A naravno da ima svega i svačega-na žalost- :cry:
Pozdrav :wink:
Rara Avis
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 7:32 pm

Post od Rara Avis »

*Aleksandra* napisao:Mozda ne bi bilo lose da uradis analizu krvi na HPV. Ja planiram to svakako da odradim u skorije vreme, jer su i mene cimali kao i tebe. ...
Ako sam dobro razumela, analizom krvi MOZE da se ustanovi da li postoje kondilomi?
MarinaR21
Novi član
Novi član

Post od MarinaR21 »

Pa,ne znam to sigurno,ali posto su kondilomi izazvani humanim papiloma virusom,onda je moguce dokazivanje antitela u krvi. Bar ja tako mislim,ali svi lekari su sigurni da su to kondilomi kad ih vide i ne primenjuju se druge metode za dokazivanje!
Odgovori