Krvna slika ALT Povecan

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Danijel_87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 18, 2016 10:47 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Krvna slika ALT Povecan

Post od Danijel_87 »

Dakle vadio sam krvnu sliku i urin sve je bilo u redu sem ALT koji mi je 76 koliko sam procitao u pitanju je Enzim jetre ja sam popio dosta antibiotika a vidim da ovaj Cefzil od 500mg koji mi je prepisao pnoumatolog pise u upustvu pod nezenjena dejstva-cesto moze doci do uvecanja AST-ALT.
Meni je AST 38 A ALT 76 pa me zanima moze li to biti uzrok mojoj malaksalosti i umoru?
Dali moze biti to od Antibiotika pogotovo ovaj Cefzil?
Danijel_87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 18, 2016 10:47 pm

Re: Krvna slika ALT Povecan

Post od Danijel_87 »

lol zasto je moj post prebacen u ginekologiji?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Од антибиотика може да буде оно са јетром али малаксалост и умор никакве везе немају. Када си последњи пут био болестан и од чега?
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 11, 2016 11:43 pm

Post od Kristina11 »

Tacno je da Alt moze biti povecan od nekog antibiotika.Al umor i malaksalost sto kaze Aca nema veze sa tim.Al pak umor moze biti simptom nekog drugog oboljenja vezano za jetru...al da ne preudiciram bezveze..jer to je nespecifican simptom i moze znaciti bilo sta.A vec si pio antibiotik zbog necega,pa je verovatno zbog toga necega,primarne bolesti,upravo taj umor i malaksalost a ALT sto ti pise i u uputstvu,od leka.
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 11, 2016 11:43 pm

Post od Kristina11 »

A sto se tice toga dal moze od tog antibiotika da ti bude malaksalost i umor..to vidi u uputstvu.U nekim lekovima ima to kao nuspojava da si umoran..malaksao..ono..osamucenost,smanjene motorne funkcije,zabrana upravljanja vozilom..
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Сад се сетих. Мени се док пијем Панклав или Амоксиклав јавља неки лош осећај у организму. Међутим када престанем да их пијем тај осећај прође. Кажу да је то због оне киселине у њиховом саставу, ваљда клавулонске.
Odgovori