Potreban savet dr.

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Katjas
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 13, 2006 3:28 pm

Potreban savet dr.

Post od Katjas »

Imam 23 godine.
Od maja ove godine imam upalu jajnika , koju nikako da izlecim kako treba, tj do kraja.
Radila sam cini mi se sve moguce analize koje postoje!
Sekret III grupa
Papa II grupa
hlamidija mikoplazma i ureaplazma negativna
Cervikalni i vaginalni bris ,na rezultatima pise saprofitna flora!
Inace imam ranicu na grlicu materice, koju su do sada samo pratili (da li je moguce da mi je sekret III grupa zbog toga?Poslednje sto sam imala od terapije je 10 dana eritromicin, nakon toga 7 dana injekcije gentamicin+ orvagil tablete,I dobila hemomicin (cini mi se da se tako zove) kao pomocnu terapiju protiv upala, koju sam popila.
Sada treba da idem na kontrolu,i imam zakazan ultrazvuk,i doktorka je rela da treba da vidimo nesto i za ranicu zato sto sam pri uzimanju briseva za hlamidiju krvarila.. inace i posle svih tih terapija i dalje osecam bol u jajnicima tj samo u desnom , sa levim nisam imala nikakvih problema,sto mi je isto cudno!
DA li vi imate mozda neki savet , sta bi trebalo jos da uradim. Ako postoji jos nesto od analiza sto smo mozda doktorka i ja preskocile?
Prilicno sam uplasena :cry: Nije mi jasno kako mi bol u jajniku ne prestaje i pored svih injekcija i lekova, i sta je uopste moglo da izazove tu upalu s obzirom da nemam nikakvu bakteriju!
I da jos da napomenem radila sam i krvnu sliku koja je ok (tako mi je doktorka rekla) I urin (ok je sveje u granicama normale ) I urinokulturu gde mi je pisalo bakterija proteus mirabilis u 1ml urina nadjeno je 5000 klica i pored toga pise nalaz bez znacaja? da li je moguce da mi je od te bakterije nastala upala? :-?
Doktorka je sumnjala da posto mi upala toliko traje i s obzirom na III grupu da je hlamidija u pitanju, ali posto se ispostavilo da nije , (sva sreca :P ) sta bi drugo moglo da bude?Od cega?
:cry: :cry: Hvala vam unapred na odgovoru!
MARRY
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 16, 2005 6:38 pm

Post od MARRY »

Jeste li radili UZV pregled? Mozda je neka cista u pitanju ili sl...
Katjas
Novi član
Novi član

Post od Katjas »

Radila sam u maju ultrazvuk! Desni jajnik se nije lepo video :-?
Na levom sam imala cistu za koju je ona rekla da je prolazna, posto sam trebala da dobijem, pa se valjda stvori pred menstruaciju ,pa pukne prodje, tako nesto sam ja nju shvatila.
Opet da napomenem da nisam imala problema sa levim jajnikom, vec samo bolove u desnom. Stolica mi je uredna.(to me je i dr pitala pa da spomenem i to ako ima neke veze) Imam zakazan ponovni ultrazvuk za nedelju dana.
Nista mi nije jasno :-?
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

:D Draga Katjas
Vi se baš poprilično dugo lečite, a kako vidim ni ne znaju od čega vas leče! :-?
Pitanje je da li vi zaista imate upalu jajnika!
Odavno nisam čuo veću glupost (sem na ovom sajtu) da kod treće grupe sekreta može da bude hlamidija! Pa hlamidija je ukoliko je ima unutar ćelija (intracelularno) grlića materice, a ne u vagini! Potražite dosta je pisano o hlamidiji na ovom sajtu!
O vaginalnom sekretu tj. kolpitisu (svrab, sekret, eventualno neprijatan miris, otok, crvenilo) takođe, potražite.
Koje vi siptome imate i zbog čega ste uopšte bili kod ginekologa?
Pozdrav Dr Peđa
Katjas
Novi član
Novi član

Post od Katjas »

Prvo da se ispravim, napisala sam da sam kao pomocnu terapiju dobila hemomicin, a ustvari je chymoral forte..ne znam odakle mi hemomicin u glavi i da li uopste on postoji :P

Isla sam kod ginekologa zato sto malo malo pa imam pojacan sekret, koristila sam svakakve vaginalete, koje mi je naravno doktorka davala, ali uvek je nekako sredjivalo problem za kratko vreme pa onda sve ispocetka, i sve vreme sam bila III grupa, sta god koristila, redovno sam odlazila na kontrole vec vise od godinu dana!
Onda sam imala bolove u desnom donjem delu, gde su jajnici, i doktorka je rekla da je ceo taj deo napet :-? ,i boli tokom pregleda i da je to upala.
Desavalo mi se da me i npr posle odnosa taj donji deo stomaka boli,i taj deo oko jajnika :-? Desava mi se i ako pocnem npr da kasljem ili se na neki drugi nacin napregnem da me taj deo zaboli..
u maju sam primala injekcije(gentamicin), nakon toga svakakve antibiotike, pa sam stavljala i obloge od belog vina, i suncala se koliko sam mogla (po preporuci doktorke takodje..) nakon toga ponovo antibiotici, pa injekcije (opet gentamicin) I onda se i meni i doktorki smucilo sve to i poslala me je na sve analize u narodni front i trazila je i njihovo misljenje jer ni njoj vise nije bilo jasno zasto meni to ne prolazi! Napisala sam vam sve rezultate briseva sto sam radila!
A sta bi drugo moglo da bude ako nije upala jajnika u pitanju?
Ne razumem zasto sam III grupa? :-? :cry:
Stvarno bih volela da mi neko kaze sta nije u redu , i da se izlecim skroz,
Mnogo me muci! :cry: Imam utisak da se ovo nikada nece zavrsiti!
Nije mi problem da pijem lekove i primam injekcije i idem kod lekara ako znam da ce posle toga sve biti ok! Ali ovo se nekako samo vuce..i razvlaci i nikako da se nadje resenje .. :cry: :cry:
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

Draga Katjas
Bolovi u maloj karlici mogu poticati i od susednih struktura u maloj karlici: mokraćne bešike (prehlada iste ili preosetljivost), debelog creva (preosetljivost, šuljevi, zatvor itd), endometrioze male karlice itd.
Ukoliko nemože da se otkrije uzrok na klasičan način dolazi u obzir i dijagnostička laparaskopija.
Povratne infekcije mogu vam se dogoditi ako ne upotrebljavate prezervativ pri odnosima, pa probajte da se zaštitite i prekinete tzv. "ping-pong" infekcije!
Pozdrav Dr Peđa
Katjas
Novi član
Novi član

Post od Katjas »

Caos!
Opet ja! :P
Bila sam na kontroli, dr je rekla da mi se upala povukla :P :P jupi!!!
ali da su ostali "oziljci" i da je normalno s vremena na vreme malo da me zaboli , da se ne brinem (radila mi je i ultrazvuk) :P
I pri pregledu mi je rekla kako imam bas pojacan sekret..basbas :-? na sta sam se ja ovog puta sokirala :o s obzirom da mi na gacicama nikada nista ne ostane, sve bude suvo i nema nikakvih "neprijatnih mirisa" :o
Pa mene zanima da li je to moguce?Bas mi je bilo neprijatno..posto me je i pitala kako meni to ne smeta i kako nisam primetila :o
Obicno ranije i kada nije bilo toliko pojacano ostane mi na gacicama pa primetim..Taman sam mislila da ce sve biti ok! :( Kako ja onda u buduce da znam kada mi je ok sekret kada nije?Zbunjujuce!
(dala mi je neke vaginalete da koristim dok mi ne budu rez.pape.zbog ranice..)
Nemam odnose, tako da nema ping-pong efekta :wink: :P

Hvala na odgovoru unapred :P
Katjas
Novi član
Novi član

Post od Katjas »

2 puta je poslao istu poruku :o ne znam kako da izbrisem
sorry :P
Odgovori