polipi ili nesto drugo
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Okt 16, 2006 2:14 pm
polipi ili nesto drugo
Nakon shto sam "slucajno", i vrlo strucno isprala usta sircetom (ovo je bilo sarkasticno i ne pitajte kako...)... na prevoju vilice (ne znam strucni naziv za ovu lokaciju) tj. na sluzokozzi izmedju donje i gornje osmice, sa obe strane (ali u razlichitoj meri...), i malo na mekim nepcima, pojavile su se sitni plihici, koji su nakon dve nedelje, omesnatili i ostali. Ne rastu, ne shire se, ne bole, iste su boje kao sluzokozza, ne prave mi nikakve probleme...itd. U identichnom stanju su, proteklih mesec i jache.
Shta li to mozze biti? Da li postoji mogucnost da se sami povuku?
Kome se obratiti? Stomatologu ili ORL? Chitajuci po netu, otkrila sam da se oshtecenjem sluzokozze hemijskim sredstvima, u mom nesrecnom sluchaju kiselinom, mogu pojaviti izrasline (polipi) u usnoj duplji?
Pozdrav.
Shta li to mozze biti? Da li postoji mogucnost da se sami povuku?
Kome se obratiti? Stomatologu ili ORL? Chitajuci po netu, otkrila sam da se oshtecenjem sluzokozze hemijskim sredstvima, u mom nesrecnom sluchaju kiselinom, mogu pojaviti izrasline (polipi) u usnoj duplji?
Pozdrav.
slazem se sa uputom kolege, da se obratite spec. za bolesti usta.
Promene koje su u vashem slucaju nastale hemijskim ostecenjem ostavljaju posledice, a sve to u zavisnosti od koncentracije, duzine kontakta sa agensom i sl.
U ono sto je najbitnije je usta odmah isprati ili tretirati nekim oralnim antiseptikom, a promene pratiti, ako su veca ostecenja da idu do nekroticnih promena, onda je i terapija druga, svakako antibakterijska profilaska i sl.
U svakom slucaju, odgovor na vase pitanje moze da da samo specijalista uz klinicki pregled.
pozdrav!
Promene koje su u vashem slucaju nastale hemijskim ostecenjem ostavljaju posledice, a sve to u zavisnosti od koncentracije, duzine kontakta sa agensom i sl.
U ono sto je najbitnije je usta odmah isprati ili tretirati nekim oralnim antiseptikom, a promene pratiti, ako su veca ostecenja da idu do nekroticnih promena, onda je i terapija druga, svakako antibakterijska profilaska i sl.
U svakom slucaju, odgovor na vase pitanje moze da da samo specijalista uz klinicki pregled.
pozdrav!
-
- Aktivan član
-
- Aktivan član
...dobro... ajd sad vi to meni nacrtajte, ko moja majka kad mi objashnjava kako se pravi torta, a pochne rechenicom.... udjesh u kuhinju...
...gde da trazzim uput?
...odem u dom zdravlja, kod lekara opshte prakse i odatle dalje?
ili odem kod stomatologa u domu zdravlja i odatle dalje?
...meni je svejedno - privatno il ne - samo mi treba prvi korak? ne znam gde da odem.
hvala.
...gde da trazzim uput?
...odem u dom zdravlja, kod lekara opshte prakse i odatle dalje?
ili odem kod stomatologa u domu zdravlja i odatle dalje?
...meni je svejedno - privatno il ne - samo mi treba prvi korak? ne znam gde da odem.
hvala.
-
- Aktivan član
-
- Aktivan član
E to se zove nacrtaj mi ko shestogodishnjem detetu....!!!! HAHAHAHAHAHA!!!!
...Samo, nisi mi napisao kako se zove kucica u kojoj zzivi stomatolog specijalista....
A primecujem da stomatolog ima veliku glavu, znachi mnogo je pametan, mozzda ce on da mi pomogne odma`. ...
HVALA!!!
...javicu vam kako je proshlo moje traganje za....
...Samo, nisi mi napisao kako se zove kucica u kojoj zzivi stomatolog specijalista....
A primecujem da stomatolog ima veliku glavu, znachi mnogo je pametan, mozzda ce on da mi pomogne odma`. ...
HVALA!!!
...javicu vam kako je proshlo moje traganje za....