dobar dan, ja sam ovo procitala na forumu pa me zanima
par stvari,
"stitnu zlezu.ona ima veliki uticaj na alopeciu.
antitireoglobulinska antitela(ATG-AT) i antitela na tireoidnu peroksidazu (ANTI-TPO),ako su povecana dovode do autoimunog oboljenja,tj. da organizam svoje celije smatra za strane i unistava ih." TO SAM PROCITALA NA FORUMU,
zanima me ako ja to imam dal je moguce onda da bude bilo koji problem sto se tice trudnoce? (da nemognem imati djecu il da bude djete sa deformititetom)
kako stitna zlijezda djeluje na potomstvo ako je naprimjer malo losa?
a ja inace alopeciu areatu imam vec 10 godina al me najvise brine dal ce sta da utice da nemognem zatrudniti u buducem peridou- za sada nisam udata.
HORMONI STITNE ZLIJEZDE ( 6.4) Eutiroidna
Anti Ig 133 iu/ml ZA OVO SU MI REKLI DOKTORI-dermatolozi da je uredu iako malo odstupa od normale. i kao nije to uzrok alopecie. a ja vas pitam dal je moguce da je i to uzrok? trazim na sve strane pomoc al nigdje nemogu da je pronadjem, od doktora do doktora sam hodala i niakkvog lijeka za moju kosu -koji bi pomogao. AL VISE I NE RAZMISLJAM O KOSI BAREM SAM RIJESILA DA NEMISLIM O TOME, A JEDINO MI JE BRIGA DAL TO SVE MOZE IMAT VEZE DA NEMOGNEM IMATI DJECE I AKO JE U ISTINU NESTO DA NIJE UREDU SA STITNOM DAL TO UTICE IKAKO NA NEPLODNOST?? HVALA NA ODGOVORU UNAPRIJED I IZVINITE NA OPSIRNOSTI, ev jos opsti
laboratorijSKI nalazi SE 4/8 LE 4,53 NE 2,32 LY 1,69 Mo =,35 Eo 0,12 erc 4,48 HGB 131, HCT 0,39 MCV 88,1 TRO:224 UREA 3,0
CREATININ 65 SUK 4,6 AST 17 ALT 13 UKUP.PROTEINI 77, ALBUMNINI 45 GLOBULINI FIBRINOGEN 7,9 ASO 128iu/ml crp 3,05 RF 9, 8 FE 15,7 TIBC 60 UIBC 44,3 INDEX ZASICENJA 0.26 IMUNI KOMPLEKSI 7,9 mg/ml c3 0,96 C4 0,16 waler-rose test negativan.
zahvalna puno
pitanje
Vi po ovim nalazima nemate poremećaj štitnjače, a samim tim sa te strane ne biste trebali da imate problema sa feritilitetom i trudnoćom.
Alopecia areata može imati osnovu u autoimunom poremećaju, ali kod štitne žlezde kosa obično ne opada u pečatima, kao kod vas, već ravnomerno po celoj glavi.
Takodje, nije zgoreg napomenuti da alopecia areata ima i taj stresogeni ili psihogeni uzrok, osim već spomenute, autoimunosti.
Probajte da se manje nervirate, izbegavajte stresne situacije i probajte da se opustite.
Sve najbolje!
Alopecia areata može imati osnovu u autoimunom poremećaju, ali kod štitne žlezde kosa obično ne opada u pečatima, kao kod vas, već ravnomerno po celoj glavi.
Takodje, nije zgoreg napomenuti da alopecia areata ima i taj stresogeni ili psihogeni uzrok, osim već spomenute, autoimunosti.
Probajte da se manje nervirate, izbegavajte stresne situacije i probajte da se opustite.

Sve najbolje!