sex posle kiretaze
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
sex posle kiretaze
nteresuje me koliko je vremena potrebno da prodje za sexualni odnos posle kiretaze?trudnoca je stala u sestoj nedelji,prva trudnoca je u pitanju.molim za odgovor.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Jul 10, 2007 7:39 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Ja sam imala ne namerni prekid trudnoce u 10 nedelji,i odnose sam imala posle dve nedelje,ukoliko je kiretaza protekla uredno nema potrebe za tolikim priodom apstinencije.Sve zavisi od brzine oporavka,meni su moji lekari rekli da mogu da imam odnose posle dve do tri nedelje,i nisam imala nikakve komplikacije,kiretaza je veoma jednostavan zahvat,i ukoliko se zena oseca oporavljeno moze da se vrati ,,normalnom,, sexualnom zivotu.Nisam lekar,samo vam prenosim licno iskustvo.Pozdrav 

-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jul 09, 2007 11:38 am
Molba za misljenje dr Pedje
Da ne bismo zatvorili ovu temu koja i mene interesuje, da li moze dr Pedja da nam da svoje strucno misljenje?
Ja sam imala abortus i meni su lekari rekli da nema potrebe da nemas odnose , tj cim se oporavis mozes da vodis normalan seksualni zivot stim sto bi trebala da koristis kondom jedno mesec dana zbog infekcija jer si tad mnogo vise podlozna infekcijama. Moje pitanje glasi da li moze odmah posle abortusa da se vidi da li je sve u redu sto se tice buducih trudnoca, meni je abortus prosao o.k. (koliko to moze da bude o.k) i na kontroli je sve bilo u redu, ali to je klasican pregled bez ultra zvuka pa sam skepticna da li oni mogu tako da vide da li je stvarno sve u redu. Da li se vec odma posle abortusa moze znati da li cu imati problema da zatrudnim kad dodje vreme za to il se to ne moze znati do tad
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jul 09, 2007 11:38 am
Dok cekamo drPedju
Meni je doktorka rekla da su seksualni odnosi u cilju razmnozavanja
preporucljivi tek nakon 2.menstruacije posle kiretaze. Posle 1.menstruacije su dozvoljeni odnosi sa zastitom.
Mada, lekari nisu bas jednoglasni u tim misljenjima. Citala sam da neki preporucuju i 6 meseci apstinencije.

Mada, lekari nisu bas jednoglasni u tim misljenjima. Citala sam da neki preporucuju i 6 meseci apstinencije.
Meni je ginekolog rekao da ne smem imati odnose 15 dana, ali kako sam krvarila 19 dana, sacekala sam da prodje mesec i po. Sto se tice nove trudnoce, savetovali su mi da sacekam pola godine, ali ne vise od godinu dana, zato sto mi je to bila prva trudnoca, a i operisala sam jedan jajnik pre tri godine...
ja sam imala kiretazu posle missed-a u 11-oj nedelji. doktor je rekao da sa seksom cekam 10-ak dana, ali mi smo napravili pauzu dve nedelje.
mislim da je najbitnije kako se ti osecas. ako se osecas lose i "rovito" nece ti ni biti do seksa dok se potpuno ne oporavis.
p.s. posto je meni kiretaza bila u letnjem periodu, pitala sam ga za bazen. rekao je isto kao i za seks, deset dana, onda je ok.
mislim da je najbitnije kako se ti osecas. ako se osecas lose i "rovito" nece ti ni biti do seksa dok se potpuno ne oporavis.
p.s. posto je meni kiretaza bila u letnjem periodu, pitala sam ga za bazen. rekao je isto kao i za seks, deset dana, onda je ok.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jul 14, 2015 7:45 pm
Re: sex posle kiretaze
Zdravo drage moje,molim vas za savet .... Imala sam spontani pobacaj 19.06.2015,krvarila dve nedelje posle intervencije,pila sam antibiotik palitex 2x2 i dve bocice kapi posle pobacaja. Imala sam odnos odmah odnose posle krvarenja,5 puta nismo se cuvali .... Jos uvek nisam dobila mentruaciju,mozeteli mi reci dali postoji mogucnost da sam opet ostala u drugom stanju .... Veliki poljubac
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Maj 08, 2016 10:16 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Ja sam kreten koji je imao kiretazu jutros u desetoj nedelji, sad se oboje kajemo i zanima me da li moze da se zatrudni posle abortusa
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Може али треба направити дужу паузу да се организам опорави.