Mikroliti u bubrezima

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
lala
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 27, 2005 11:55 am

Mikroliti u bubrezima

Post od lala »

Izolovana mi je u urinu e. coli, pijem terapiju po antibiogramu i uradila sam UZ bubrega. Bubrezi su normalne velicine, odrzanih sabirnih sistema sa vise mikrolita (velicine pirinca). Doktorka koja mi je radila UZ mi je rekla da me od mikrolita bole bubrezi i da pijem sto vise tecnosti. Ako neko zna nesto vise o mikrolitima, molila bih da napise, ja na netu nisam mogla da nadjem. Hvala u napred
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

Mogu samo još da dodam da bi bilo dobro da probate da pijete čaj od peršuna ili Uvin čaj, ma samo dosta ,dosta tečnosti jer što više ''izbacujete'' to bolje po vas.
A za nešto stručniji odgovor će se javiti već neko od lekara. :wink:
lala
Novi član
Novi član

Post od lala »

Hvala minjab! Pijem uvin caj i brusnicu. Za persun nisam cula pa cu da pronadjem da vidim kako se to pije. Pozdrav
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Post od Filip »

Mikroliti su prosto kamenčići. Nastaju taloženjem različitih kristala (uglavnom kalcijum oksalat) u bubrezima. To ima veze sa ishranom (puno kalcijuma u ishrani, ima više tema o tome), vodom koja se pije, predispozicijom...
Osim velike količine tečnosti i čajeva, nije loš ni preparat Rowatinex. To je mešavina terpena iz nekih biljaka koja ubrzavaju i pojačavaju pokrete uretera i olakšavaju izbacivanje peska i kamenčića.
Takođe bi bilo dobro i piti velike količine oligomineralnih voda (Prolom, npr.)
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
lala
Novi član
Novi član

Post od lala »

Hvala Filipe! Sada mi je jasnije. Mikroliti mi nista nisu znacili (kamencici, da), a nisam mogla ni da pronadjem objasnjenje. Jos jednom hvala na brzom odgovoru. Pozdrav!
Odgovori