Poštovani,
izvesno vreme imam problem sa stomakom koji je inače osetljiv. Naime, pre par meseci sam sasvim slučajno otkrio da imam helikobakter. Kažem sasvim slučajno pošto sam bio kod dermatologa zbog crvenila na licu. Doktorka mi je dala uput da uradim test i bio je pozitivan. Inače, do tada nisam imao neke tegobe da bih primetio bilo šta loše. Doktorka mi je prepisala dva antibiotika "zimbaktar" i "orvazil". Uz to sam pio i lek "nolpaza", a kasnije i "ranitidin.". Od ovih antibiotika (prva dva) mi uopste nije bilo dobro. Javila mi se vecina nezeljenih simptoma, ali savetovali su me da nastavim da pijem. Kasnije sam sredio stolicu, ali ubrzo posle toga dijareja se javljala periodično. Pre 10-ak dana krenuli su veći problemi. Imao sam učestalu dijareju praćenu povremeno bolovima u predelu želudca (osrednjeg inteziteta). Takođe me i gasovi često muče. Inače, analiza krvi mi je u redu, kao i ultrazvuk.
Prošle nedelje sam bio kod hirurga i on mi je dao da pijem "linex" (tri puta po dve) i "controloc". Stanje se nije baš popravilo. Par dana posle toga morao sam da primim dve infuzije. Taman jednog dana pomislim da je bolje, kad drugog opet ne valja. Stolica je loša i jednom (pre 10-ak) dana sam primetio crne trakice u stolici. Posle toga vise ne, ali crne tackice konstatno da, kao i sluz. Danas sam bio kod hirurga (posto ovde nemamo gastroenterologa), a on mi je rekao da ponovo uzmem "linex" i da prekinem sa dijetom posto sam puno malaksao. Sada u sredu ce mi biti gotovi rezultati stolice.
Unpared hvala!
Učestala dijareja (crne tačkice u stolici)
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Učestala dijareja (crne tačkice u stolici)
Линекс је смешан пробиотик. Једини који ваља је Мултилак и Натрол Ацидофулус.
Црне тачкице су од мака који си јео. Да ли си?
Црне тачкице су од мака који си јео. Да ли си?
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Apr 18, 2016 4:28 pm
Nisam jeo mak. Crne tačkice (sitne i malo veće) imam izvesno vreme. Primetio sam pre 10-ak dana.
Danas sam dobio rezultate za kandidu i parazite. Nemam ništa od toga.
Nemam predstave šta bi to moglo da bude...
Danas sam dobio rezultate za kandidu i parazite. Nemam ništa od toga.
Nemam predstave šta bi to moglo da bude...
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Да ли си баш сигуран да није од хране?
Колико си висок и тежак? Шта једеш и пијеш?
Да ли те пече зној када се више знојиш?
-
- Novi član
Aco, izvini sto tek sad odgovoram. Nisam ulazio na forum neko vreme.aaaca napisao:Да ли си баш сигуран да није од хране?
Situacija se stabilizovala, nakon sto sam se konsultovao sa jednim gastroenterologom. Dao mi je da pijem (nastavim) controloc od 40 mg sat pre dorucka, controloc od 20 mg sat pre vecere i bulardi plus izmedju obroka.
Prekjuce sam prestao da pijem ova druga dva i ostalo mi je da popijem controloc 40 mg jos nedelju dana.
Medjutim, jutros sam u stolici video sluz sa malo krvi (nesto poput krvi u sekretu iz nosa, kada se pojavi). To me je bas zacudilo. Pre toga, nisam primetio ovako nesto. Bolove nemam, sem gasove ponekad, ali i oni su se smanjili. Stolica je inace okej.
PS. Visok sam oko 177-8, a tezak 72-3 kg.
Ne pece me kada se znojim.
Sada jedem gotovo sve (sem mahunaste hrane), a ne pijem gazirana pica i alkohol.
-
- Novi član
Sto se tice crnih tackica, njih i dalje primecujem.
A za stolicu kazem da je uglavnom dobra, posle onolikih dijareja.
A za stolicu kazem da je uglavnom dobra, posle onolikih dijareja.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Слуз са мало крви може да буде због упале дебелог црева или неких паразита, бар колико је мени познато.
Прочитај шта сам писао на мом сајту http://* у Савети, Здравље па под Желудац итд.
Прочитај шта сам писао на мом сајту http://* у Савети, Здравље па под Желудац итд.
-
- Novi član
Procitacu sad, hvala.aaaca napisao:Слуз са мало крви може да буде због упале дебелог црева или неких паразита, бар колико је мени познато.
Radio sam analizu stolice na parazite i gljivice i nista od navedenog nije nadjeno.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Онда преостаје упала црева. То значи да треба да пијеш добре пробиотике и обратиш пажњу на исхрану.