Laparoskopija i kondilomi?
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Laparoskopija i kondilomi?
Pokusavam da zatrudnim i pocetkom novembra treba da mi se uradi laparoskopija. U medjuvremenu dok sam davala briseve i spremala se za to ustanovljeni su mi kondilomi. Ja bih i to da otklonim, ne znam da li to moze ujedno kad i laparoskopija ili mora posebno? I ono sto me jos brine sto sam procitala na internetu da posle te intervencije ne smeju da se imaju odnosi, ne znam koliko(valjda nije nesto dugo) jer ja pokusavam da zatrudnim a kazu da posle laparoskopije bi trebalo sto pre da se radi na tome? I da li je bolje da to uradim privatno i kojom metodom (laser, radiotalasi) ili u bolnici?
Nisam sigurna ali mislim da bi trebala te kondilome da skines pre laparaskopije! To je virusno oboljenje i valjda se lece oba partnera! Znaju biti poprilicno nezgodni! Za laparaskopiju znam da treba sve da bude cisto od briseva ali koliko znam ne bi trebalo imati ni virusa ipak se otvara grlic prilikom laparaskopije da bi se ubrizgao kontrast...

Making the decision to have a child is wonderous! It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body!
http://www.*/forum/
ko ti je postavio dijagnozu kondiloma?
da li si proverila kod jos nekog lekara?
meni je istu dijagnozu dala jedna doktorka kod koje sam samo otisla da uzmem bris pre inseminacije (jer se u drz domu zdravlja ceka 15 dana na rezultat), a ona mi je nasla da imam kondilome?? i ponudila svoje usluge
(laser, zna se) i ja tako sludjena otrcim kod gin u dom zdravlja a ona mi kaze pa je li ta normalna!! kad ne razlikuje normalnu kozu kod ovulacije od kondiloma?
da li si proverila kod jos nekog lekara?
meni je istu dijagnozu dala jedna doktorka kod koje sam samo otisla da uzmem bris pre inseminacije (jer se u drz domu zdravlja ceka 15 dana na rezultat), a ona mi je nasla da imam kondilome?? i ponudila svoje usluge

Pa i meni se to isto desilo! Rekla mi dr u Domu zdrevlja da ih imam i poslala kod dermatovenerologa da vidi, da bude sigurna, jer njoj kao lici na kondilome?! Dermatolog kaze da nisu, kao takvo je tkivo. Ja odnesem izvestaj u DZ, a ova opet ,ja mislim da jesu! I ja se totalno sludim. Idem u ponedeljak na kolposkopiju u Front pa cu videti. Bila mi je frka da mi neko nesto kaze, jer ako jesu, valjda necu onda stici za laparoskopiju u novembru, ali sta da radim...
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Nov 18, 2005 1:40 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Stefanija, samo smireno. Iz mog iskustva najverovatnije nemas kondilome. Mene su 2 razlicite doktorke u domu zdravlja u vise navrata tripovale, i ja sam 3 puta isla na kolposkopiju u Narodni front, i svaki put mi kazu da ih nemam. Inace, kada radis kolposkopiju u Frontu, pored tebe stoji veliki monitor, pa sve lepo mozes da vidis... Ne znam koji je problem lekara u domovima zdravlja... (Ja se lecim u Boris Kidric)
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 08, 2006 11:44 pm
Kolposkopija ce definitivno odrediti Vasu dijagnozu, mada licno mislim da nemate jer je veoma cest slucaj da se zenama uklanjaju nepostojeci kondilomi, jer ono sto ne mozete da vidite svojim sopstvenim ocima, ostaje vam samo da vasem lekari verujete na rec, a ta prevara sa kondilomima je toloko uigrana i cesta da se po gradu pricaju i vicevi natu temu. Spokojno uradite kolposkopiju, koju bi inace trebalo raditi i preventivno a ne samo kod sumnje na odredenu kolposkopiju!!! Sve najbo;je!!!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Okt 16, 2006 2:14 pm