nalaz stitne zlezde

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
koshutpec
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 23, 2006 11:44 am

nalaz stitne zlezde

Post od koshutpec »

Da li bi mogao neko da mi objasni nalaz stitne zlezde, tj. hormone jer mi je zakazana kontrola kod doktora tek za mesec dana a voleo bih da sto pre znam sta pokazuju ove vrednosti. Hormon T4 je 163, TSH je 0,22 a antitela TGAT 1: 19,6 (valjda). Radio sam i ultrazvuk i vrednosti su mi: neki istmus - 5 mm; desni rezanj- 19 x 19 mm; a levi je 22 x 23 mm, na kojem imam i cistu dimenzija 6x4; 5x3; 4x2 . Molim vas da mi neko da savet i narocito o ovoj cisti da li je to ozbiljno? Napominjem da sam i isao sam na ultrazvuk jer su mi neki ljudi savetovali to jer imam povisen pritisak godinama ( 150/ 90-100); pojacano znojenje, perut i opadanje kose... Unapred hvala!
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Cista se mora kontrolisati ultrazvucno na 6 meseci, a ako tako odluci endokrinolog, moze da se uradi i biopsija tankom iglom. Uglavnom bezopasno. Hormoni - hipertireoza verovatno (pojacana aktivnost), dajte i T3, kao i referentne vrednosti laboratorije.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Enisa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 09, 2006 11:09 am

Post od Enisa »

Jel zna neko ,jer moze iz hipertireoza da opada kosa i da postanes celav?

Jel se ikada leci hipertireoza ?
Koji su najbolji medikamenti za hipertireozu?
unapred hvala
zemzem
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 13, 2006 2:04 pm

antitela stitne zlezde

Post od zemzem »

ako su ti antitela povecana ANTI-TPO ili ATG-AT moze da ima velikog udela u alopecii,jer dovode do autoimunog oboljenja.Pa se moze govoriti i o tome da je i Alopecia autoimuna bolest.
Odgovori