nalaz stitne zlezde
nalaz stitne zlezde
Da li bi mogao neko da mi objasni nalaz stitne zlezde, tj. hormone jer mi je zakazana kontrola kod doktora tek za mesec dana a voleo bih da sto pre znam sta pokazuju ove vrednosti. Hormon T4 je 163, TSH je 0,22 a antitela TGAT 1: 19,6 (valjda). Radio sam i ultrazvuk i vrednosti su mi: neki istmus - 5 mm; desni rezanj- 19 x 19 mm; a levi je 22 x 23 mm, na kojem imam i cistu dimenzija 6x4; 5x3; 4x2 . Molim vas da mi neko da savet i narocito o ovoj cisti da li je to ozbiljno? Napominjem da sam i isao sam na ultrazvuk jer su mi neki ljudi savetovali to jer imam povisen pritisak godinama ( 150/ 90-100); pojacano znojenje, perut i opadanje kose... Unapred hvala!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Cista se mora kontrolisati ultrazvucno na 6 meseci, a ako tako odluci endokrinolog, moze da se uradi i biopsija tankom iglom. Uglavnom bezopasno. Hormoni - hipertireoza verovatno (pojacana aktivnost), dajte i T3, kao i referentne vrednosti laboratorije.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
antitela stitne zlezde
ako su ti antitela povecana ANTI-TPO ili ATG-AT moze da ima velikog udela u alopecii,jer dovode do autoimunog oboljenja.Pa se moze govoriti i o tome da je i Alopecia autoimuna bolest.