Anketa - aparati za merenje šećera

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Glasam za sledeći aparat za merenje šećera:

Glasanje se završava Pet Maj 12, 2006 3:55 pm

AccuChek
11
55%
Bayer
4
20%
Glucoval
0
Nema glasova
Precision
3
15%
Ostalo
2
10%

Ukupno glasova: 20

Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Diabeta »

Ne znam iz kog si grada, u Beogradu je zastupnik za BAYER aparatiće firma Medinic na Crvenom Krstu, Radivoja Koraca mislim da je br. 6, pa ih pitaj
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
bega_lijek
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 11, 2006 11:16 pm

odg.

Post od bega_lijek »

Ja zivim u Sarajevu ,dobio sam secer prije nekih godinu dana . Nedavno sam mjerio trigliceride i povecali su se na 3.7 mol ili kako vec ide ! Uglavno doktor mi je rekao da moram mjeriti secer svaki dan poslije dorucka , rucka i vecere . Da li iko zna gdje mogu nabavit listice za Ascensia Contour (Bayer),ali na podrucju BiH ??
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Eeee, to stvarno ne znam. Možda da probaš da pronađeš na netu ko ih zastupa. Ako budeš imao problema sa nalaženjem traka za ovaj konkretan model, možda je bolje da ga zameniš za neki za koji uvek ima traka.

Inače, da obavestim "domaće" da je usvojena odluka i za AccuChek Go i sada možete uzimati i te trake na recept. Odluka je usvojena pre neki dan, tako da im treba dati malo "fore" da usklade sve, ali za jedno mesec dana mislim da neće biti problema sa preuzimanjem i ovih traka. :)
roadrunner
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 27, 2006 11:01 pm

Post od roadrunner »

AccuChek :o
donkihot
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 23, 2004 5:06 pm

TRAKE

Post od donkihot »

Posto je Precicsion Xceed usao u aparate za koje se prepisuju trake, da li to vazi i za Preccision Xtra koji trosi iste trake.
Hvala
BoJJo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 20, 2005 1:46 pm

Post od BoJJo »

Trake su iste za ta dva.. ja imam jedan stari Xtra a dobio sam trake za ketone koje idu u Xceed.
Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Aparat koji je ušao na listu je samo Xceed, ali su trake i za njega i za Xtra identične. Ja imam stari Xtra i sada mogu na recept da uzimam trake za glukozu. Na trake za ketone i onako nemamo pravo.
Odgovori