Ešerihija coli - cervikalnom brisu

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Faithless78
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 01, 2006 12:10 pm

Ešerihija coli - cervikalnom brisu

Post od Faithless78 »

28 godina, beba od tri meseca, dojim.
Šta predlažete kao rešenje? Po antibiogramu osetljiva na Cephalexin i Ceftibuten.
Ja bih iskreno malo pauzirala sa antibioticima (uzimala sam prvo Pentrexyl, posle injekcije Jugocilina) jer sam izgleda od njih i zakačila Ešerihiju (lečene Streptokoke B).

hvala unapred
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

Sto se tice dojenja bebe, nema nikakvog razloga da odlazete terapiju, nego da pocnete da je uzimate odmah, i to cephalexin, i uradite urinokulturu poslije osam dana od poslednje tablete.

Odakle je izolovan Group B strep ? i kako je lijecen ?
Pozdrav,
ObGyn
Faithless78
Novi član
Novi član

Post od Faithless78 »

Streptokoke izolovane na cervikalnom brisu. Prvo sam popila kutiju Pentrexyl-a, potom je ponovo rađen bris, opet su nađene streptokoke, onda sam primila 5 injekcija Jugocilina od 1.600.000. pa je urađen cervikalni bris. Sada više nema streptokoka, ali se pojavila Ešerihija...

hvala na brzom odgovoru
Faithless78
Novi član
Novi član

Post od Faithless78 »

Sreća pa je doktorica posumnjala u laboratoriju. Napravila sam pauzu od 15 dana, otišla lepo u privatnu laboratoriju i ispostavilo se da nemam ni gljivica ni bakterija na grliću.
I kako onda čovek da ima poverenja u državne službe? Po svemu sudeći za džabe sam se kljukala antibioticima...
Odgovori