Fizicko vezbanje i zdravlje

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
Brka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 14, 2004 12:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Fizicko vezbanje i zdravlje

Post od Brka »

U sredu je objavljen novi "Dijetetski Vodic za Amerikance" koje izdaje njihovo ministartstvo zdravlja, a obnavlja se svake 4 godine.
U poglavlju 4, "Fizicka aktivnost", objavljene su nove preporuke, i to 60 minuta umerene do jake aktivnosti dnevno za odrzavanja idealne tezine i 90 minuta umerene do jake aktivnosti za postizanje idealne rezine. Ove preporuke su znatno iznad dosdada postojecih (30 minuta), i nalaze se skoro iznad Cooper-ove Aerobik doktrine.
Posto skoro svi dijabeticari tipa 2, kao i ja, imamo problem (prekomerne) tezine, interesuju me iskustva na ovu temu.
Ja se trenutno oporavljam od operacije i vezbam u kuci 2 X 30 minuta umerene gimnastike, a ovih dana se spremam da izadjem na bicikl 1 x 45 minuta ostrije voznje. Uz Low carb rezim uspevam da odrzavam tezinu na gornjoj granici preporucene vrednosti.
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Diabeta »

Videla sam novi vodic, ali mislim da mi ne mozemo da se merimo sa Amerikancima koji ne izlaze iz kola, fotelja i kreveta. Ovo sto vi radite je dovoljno, bitno je da svako nadje svoju meru. Ni preterivanje nije dobro. U svim savetima se govori o fizickoj aktivnosti od minimum 30 minuta, pa kako ko moze da se organizuje... :)
Odgovori