Mom momku su nekoliko lekara konstatovali da ima DG:Pearly penile papule, u dugogodisnjoj smo vezi, otisli smo na nekoliko mesta, neki su tvrdili da ima kondilome, neki tzv. Tisonove zlezde. Ja sam u nasoj vezi dobila kondilome, ne znam kako i na koji nacin, jer odnose imam samo sa njim, odmah sam postupila odgovorno, zakazala i uklonila ih, medjutim interesuje me, koliko je to sto moj momak ima lose po moje zdravlje, jer vise su dali dijagnoza da su Tisonove zlezde u pitanju, nego kondilomi , mada je imao i sumnju na kondilome (papilom virusa HPV) itd, ali ajde prevagnulo je to da su Tisonove zlezde. Ja sam vrlo uplasena, zato sto ne znam kakve to posledice moze da ima na moje zdravlje, s obzirom da sam lecena, i jednostavno me strah. To sto on ima nije u redu, mislim, nisam ja doktor, zato i pitam, ali apsolutno nam nije receno sta da radimo, da li on to da pusti kao, ma imam te zlezde i nista necu da preduzmem....
Zbunjena sam..........
Imamo, na srecu obostrano razumevanje i p[overenje, veza traje duuuugo, stalan mi je partner, i interesuje me , na koji nacin sam ja to mogla da dobijem????
Vodim maksimalno racuna o higijeni, samo sto sam po prirodi mrsvija i cesto pijem vitamine te za apetit, ovo, ono.....a znam da izbijaju kada opadne iminitet.
Na koje nacine se mogu jos dobiti kondilomi, iskljucivsi menjanje partnera, jer tvrdim da je ne moguce da su pali "sa neba" na mene, ako znam da imam dugogodisnjeg partnera. I njemu nije jasno otkud sad neki lekari kazu da su Tisonove zlezde, a drugi da su kondilomi. Jedna lekarka, bas smo bili zajedno u ordinaciji, uzela je rukavice, pogledala ga i rekla, nema sumnje, ovo su kondilomi, medjutim u nekoliko drugih ordinacija, data mu je DG:Pearly penile papule!
Koliko je sve to stetno po mene, s obzirom da sex imamo bez zastite jer smo dugo, dugo zajedno, a opet.....od cega to nastaje kod muskaraca i kojim putem se jos kondilomi dobijaju?
Unapred hvala!
Molim Vase misljenje!
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Okt 12, 2006 11:34 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Molim Vase misljenje!
POMOZITE