Prvi nalaz pre 5 godina i danasnji. Patohistoloski nalaz tek ocekujem, a brine me pogorsanje nalaza.
Takodje cudno je da je u prvom nalazu nadjena manja HH, a kardija je bila inkompetentna, a kod drugog pak nema tih stvari, tj. normalno je.
I za kraj ono sto me najvise brine, da li je ovaj gastriris atroficni, jer ja nemam probleme sa kiselinom?
U poslednje vreme mi se bas prispava cim sednem, obori me.. I tako par puta na dan. Bolovi u zeludcu i mucnina od februara poceli, ne mogu dobro ni da spavam..
I nalaz pre 5 godina
Jednjak je prolazan citavom duzinom bez promene mukoze Z linija je regularna kardija je inkopetentna, zeludac u celini kaskadiran, mukoza fundusa i korpusa urednih nabora.
Mukoza antralnog dela je bez defekta pilorus centralno postavljen, prolazan.
U gornjoj inverziji manja HH.
II nalaz. danas
Jednjak normalne sirine lumena, uredne peristaltike. Bez promena na sluznici.
Kardija je funkcionalna.
Zeludac je kaskadnog oblika, normalne peristaltike. Nabori sluznice korpusa su pravilno rasporedjeni.
Prisutne su difuzne gastritisne promene u vidu eritema i edema sluznice korpusa.
Sluznica antruma hipereremicna, lako istanjena.
Pilorus kruzan funkcionalan, bulbus pravilan, sluznican normalnog izgleda, nish.duodenum pravilne arhitektonike, normalnog izgleda sluznice.
Endoskopska dijagnoza: Cascada ventriculi. Gastritis chronica erythematosa.
Molim za tumacenje dva nalaza gastroskopije
Re: Molim za tumacenje dva nalaza gastroskopije
Molio bih, ako moze neko , ko je strucan ili ima slicnu dijagnozu da mi odgovori.
Imam zakazano kod gastroenterologa krajem maja, koristim omeprol , i ne znam koliko dugo treba ili da li uopste treba da ga uzimam.
Hvala
Imam zakazano kod gastroenterologa krajem maja, koristim omeprol , i ne znam koliko dugo treba ili da li uopste treba da ga uzimam.
Hvala
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Ја имам проблема са желуцем и киселином када год поједем лошу храну.
Ja sam do pre februara ove godine, mogao i da pojedem i popijem, ali sad ne pomaze ni zdrava hrana
Nego jel vise nema strucnih lica ,koja mogu rastumaciti dijagnozu bar?

Nego jel vise nema strucnih lica ,koja mogu rastumaciti dijagnozu bar?
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Појам здраве хране данас је веома растегљив.