Imam 25 godina i dijagnoza koksortoza??
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Re: Imam 25 godina i dijagnoza koksortoza??
pijem dosta vode,ne pijem alkphol od kako sam imao udes evo godinu dana ,rijetko bas ,mada predhodne 2 god sam znao popiti pofino nedeljno 2 puta. Mada treniram 9 godina ,teretana i to .....
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Колико је то "доста воде"?
Pa prosjek 7 casa dnevno...Ujutru kad se probudim nemam nilalvih problema vec sada osjecam u deanom koljenu ,kao da sam ga povrijedio i kao da je oteklo ,ali ne primjecujem,i pokreti su mi malo ukoceniji ,i pocinje da boli.....
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Добро је да сам питао. Како се то народ фрља са изразима?! Зашто је седам чаша воде "доста воде"?! Литар и по није ништа осим ако имаш само 40kg телесне масе.
Лако може да се деси да ти се неке отпадне киселине издвајају по зглобовима.
Колико си тежак?
Лако може да се деси да ти се неке отпадне киселине издвајају по зглобовима.
Колико си тежак?
93 kg. 189 visok.Evo jutros sam poceo sa 4 case vode..
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Организам не сме нагло да се затрпава водом јер онда почне нагло да је избацује па имаш супротан ефекат од жељеног.
Вода мора равномерно да се пије у току целога дана.
За ту твоју килажу минимална количина воде коју треба да унесеш у току дана је три литра. Ту се рачуна само вода, домаћа супа и донекле домаћи сокови.
Ако се знојиш та количина мора да се повећа. Ако пијеш кафу - мора да се повећа.
Ако одлучиш да повећаш унос воде треба да знаш да то мораш постепено да радиш. Верујем да за годину дана можеш да стигнеш до три литра дневно.
Више о води сам писао на мом сајту http://* у Савети, Здравље па под Вода...
Вода мора равномерно да се пије у току целога дана.
За ту твоју килажу минимална количина воде коју треба да унесеш у току дана је три литра. Ту се рачуна само вода, домаћа супа и донекле домаћи сокови.
Ако се знојиш та количина мора да се повећа. Ако пијеш кафу - мора да се повећа.
Ако одлучиш да повећаш унос воде треба да знаш да то мораш постепено да радиш. Верујем да за годину дана можеш да стигнеш до три литра дневно.
Више о води сам писао на мом сајту http://* у Савети, Здравље па под Вода...
Slusam tvoj savjet i poceo sam po 2 case ujutru ,i pijem tokom cijelog dana ,na poslu ,na treningu ,posle treninga,kuci... Lagano. A na sta moze liciti ovo ,posto posao koji radim od prije par dana,stojim 8 sati ,i dodjem kuci jedem odmorim ,legnem kao upravo sada ,bole me koljena ,i u momentu kada ustajem ili cucnem ,zabole me.Evo sad me bole dok odmaram,moze li to znaciti da mi je propala hrskavica??Sta da pijem ?Pio sam NEM tablete mjesec dana za regeneraciju hrskavice ,uzimao zelatin...Sta to moze biti ?Moram snimiti koljena nego bas imam obaveza ,posao ,fakultet jedva stizem...Samo me strah hrskavice,jer koliko sam citao ovo su simptomi..... 

A moze li da mi bude isto ,problem sto sam imao udes prije godinu i 2 mjeseca ,tada nisam imao problema ,ali nesto da sam priklijestio ili udatio koljenim ,mada nisam imao povreda tuda niti me je sta boljelo ....
Ee jos ovo .Procitao sam negdje na forumu da treba podici noge kada lezimo ,ne bi li se krv valjda vratila nazad. I skoro da me ne boli kad drzim ovako ...Izvinjavam ye sto sce nisam stavio u jednom postu ,ali da bih bam priblizio ,pisem sve kako bih vam pomogao da mi date dijagnozu
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Дуготрајно стајање прави велике проблеме коленима нарочито ако су табани спуштени или постоје додатни проблеми са коленима.
Треба да провериш табане и да носиш квалитетну обућу. Осим тога могао би да носиш по један јак магнет уз колено што би ти помогло регенерацију хрскавице.
Треба да провериш табане и да носиш квалитетну обућу. Осим тога могао би да носиш по један јак магнет уз колено што би ти помогло регенерацију хрскавице.