Imam 25 godina i dijagnoza koksortoza??

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Jole#90
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 29, 2015 12:11 pm

Imam 25 godina i dijagnoza koksortoza??

Post od Jole#90 »

Bas kako pise u naslovu ovo mi je dijagnoza na prvom pregledu ortopeda uz prilozene snimke.Dok je drugi rekao kakva koksortoza ovo je super,tako da cu poci u risan kod doktora Lisova koji je strucnjak a do tada recite mi je li moguce u mojim godinam,moze li upala tetiva ili nesto ?samo da nije kuk u pitanju .Inace dugo idem u teretanu . I pitao sam doktora smijem li cucnjeve,on kaze smijes kako ne to ti je jos bolje.Mada ne bih rekao ,cesto me posle treninga boli.Najcesce osjetim bol posle duzeg sjedenja.Kao danas sto sam ,i sada dok lezim osjecam jak bol u predjelukuka i butine .Moze lito sa kicme ili nesto? Hvala vam unaprijed ..izvinite malo su mi misli rastrojene sa razlogom
Jole#90
Novi član
Novi član

Re: Imam 25 godina i dijagnoza koksortoza??

Post od Jole#90 »

I meni je najvore od svega sto je rekao doktor ,na moje pitanje je li opasno to ,hoce li proci? Ma nije ,ne brini proci ce,nastavi normalno sve .
Jole#90
Novi član
Novi član

Post od Jole#90 »

Moze li mi neko odgovoriti nesto,hocu li izbaciti snimke? :(
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Шта ти фали да ставиш снимке? Што се мене тиче не мораш.

Узрок таквом болу може да буде упала тетиве, лигамената, мишића, проблем са кичмом...
Jole#90
Novi član
Novi član

Post od Jole#90 »

Znaci moze da bude upala tetiva ...Jer duze vrijeme treniram,teretana ...Mada nijesam 11 mjeseci ,imao sam tezi udes.. Sada sam o5 poceo sa treninzima..Iskreno bas sam se prepao ,citajuci o koksortozi... :/
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Имао си тежи удес?! И не мислиш да је због њега?

Треба да пробаш терапију неодимијумским магнетима.
Jole#90
Novi član
Novi član

Post od Jole#90 »

Ne,zato sto sam neposredno prije udesa bio kod ortopeda i dobio tu dijagnozu... ??
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Незгодно је када се не зна прави узрок проблема. Управо неколико особа у мом окружењу има болове што у препонама што у куковима а нису закључили шта се дешава.

Може да буде проблем са хрскавицом, тетивама, лигаментима, мишићима па чак и кичмом. Може да буде у питању укљештење, ишчашење, упала...
Jole#90
Novi član
Novi član

Post od Jole#90 »

kako iscasenje,idem normalno,sigurno bih imao problema sa hodom...meni setnja odgovara,jedino dugo stajanje,a narocito kada sjedim...
Jole#90
Novi član
Novi član

Post od Jole#90 »

Molim vas ljudi dobre volje pomognite mi.Jedino se na vas oslanjam.Naime bio sam kod doktora koji vazi za dobrog ortopeda i pogledavsi mi snimak kukova od prije skoro 2 god rekao mi kakva koksartoza ,i da su mi kukovi kao u bebe,da mi je tu dijagnozu nPisao stazista i uradivsi par pokreta sa mojim nogama dok sam lezao rekao da je sve to super.Na to sto sam mu se pozalio da me boli prilikom duzeg stajanja ili sjedenja rekao mi ,ne zezaj popij dillofen u tim situacijama i bjezi od doktora ,a sad su pocela i koljena da me bole.posebno desno na koje mi je rekao kao malo je ukocenije ali nije to nista strasno.Evo primera danas sam stajao 4 sata nisam seo i posle 4 sata osjecao sam napetost i kao neku smetnju na spoljasnjim stranama kukova ,i od kako sam dosao kuci sve do sada od kako lezim,osjecam bas bol u predjelu kukova i koljena kao da pulsirajuci bol tako nekako.
To me bas brine jer planiram ici raditi letos vani i bas ce tezak posao biti.Ali moram da zaradim .Molim vas recite mi sta da radim?Molim vas ocajan sam jer ne znam sta dalje.
Jole#90
Novi član
Novi član

Post od Jole#90 »

Kolena ,kukovi i donji dio ledja,i jedno koleno sto me boli casica imam osjecaj kao da oce da ispadne svo kada idem uz stepenice?
Jole#90
Novi član
Novi član

Post od Jole#90 »

Sta moze to biti ,znaci bolovi su poceli kad sam legao odmorio,bolovi u kukovima ikolenima ,a i donjem dijelu ledja?znaci u stanju odmorA?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Да ли те је некада ујео крпељ? Можда би било паметно да провериш лајмску болест.
Jole#90
Novi član
Novi član

Post od Jole#90 »

Hvala na odgovoru ,provjericu,nema sto drugo...Ne znam je li me ujeo,moguce da jeste kao manjeg imao sam psa dugo vremena
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Колико пијеш воде и шта уопште пијеш и колико од течности?
Odgovori