Rizična trudnoća

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
mary
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 07, 2004 1:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Rizična trudnoća

Post od mary »

Ja sam u 37-oj nedelji trudnoće. Dijabetičar sam na insulinu. Naravno zbog toga nosim veliku bebu - već sada ima 3,600 koja sporije sazreva mada i to nije kritično! Takođe imam više plodove vode nego što je potrebno. :(
Predloženo mi je da ležim u bolnici sledećih par nedelja do porođaja (carski rez) i zanima me da li je to neophodno obzirom da ja jako dobro kontrolišem šećere i da se dobro osećam.
Takođe me zanima koliko je preporučljivo ispuštanje plodove vode jer sam čula da znatno povećava rizik od infekcija.
dr Presetnik
Saradnik
Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am

Post od dr Presetnik »

Ocito da realtivno dobro regulisete secer, jer tezina deteta u 37. nedelji trudnoce i nije preterana. U svakom slucaju se savetuje , bez obzira na dobru kontrolu secera, lezanje u bolnici par nedelja, pre termina i najcesce se takve trudnoce zavrsavaju neposredno nakon 38. nedelje, tj. u 39 toj nedelji i ne mora da se radi Carski rez, ukoliko nije evidentna disproporcija izmedju vase karlice i velicine ploda. Mislim da nije uputno uklanjati plodovu vodu u poslednjim nedeljama trudnoce, vec ako nije bilo razloga za ranije.
mary
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 07, 2004 1:07 pm

Post od mary »

Hvala na odgovoru!
Izgleda da se porađam carskim rezom u toku sl. nedelje. :D
Odgovori