Nadutost od letos
Nadutost od letos
Poštovani, evo ovako... pre godinu i po dana sam rešio da sredim svoje zdravlje. Imao sam 120 kila, i krenuo sam u teretanu, zdravo da se hranim, smanjio unos ugljenih hidrata, izbacio brze hidrate, itd itd. Sada sam se skinuo na 82 kila. Možda će vam ovo biti od ave pomoći, zato i pišem... e sad, od juna meseca mi se javila nadutost koja je trajala od poilike nedelju dana, pa me popusti na par dana. Onda se taj, da ga nazovem, ciklus nadutosti povećavao i trajao po mesec dana, pa me popusti na par dana. Mislio sam da mi se trbuh oklembesio od velikih težina, pa sam sumnjao na intoleranciju na gluten, ali ništa od toga nije u pitanju. Sredinom Decembra zaglavim u sred noći kod lekara zbog jakih bolova u želucu i zbog povraćanja. Sumnjali su na čir, ali nakon sprovedenih analiza, ispostavilo se da sam 1.61 pozitivan na helikobakteriju. Pio sam antibiotike i probiotik onako kako mi je doktor prepisao. Dosta mi je lakše... ali samo što se bolova tiče...nadutost je još uvek prisutna. Više nisu samo estetski razlozi, sada mi baš smeta... stomak mi je tvrd kao da će pući... ništa mi nije pomoglo... pio sam svašta... molim vas za pomoć, ovo je nepodnošljivo. 

- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Nadutost od letos
За почетак можеш да пробаш са кимом. Пола мале кашике добро сажваћеш па тек онда прогуташ и попијеш воде. То треба да апсорбује гасове.
Узрок је вероватно кандида у цревима коју треба да решиш неким од народних лекова.
Узрок је вероватно кандида у цревима коју треба да решиш неким од народних лекова.
Probao sam kim, ali sam ga stavljao u jelo ili sam ga grickao, tako sam video na netu da može da se koristi. Ali mi ništa nije pomoglo. Probaću ovo, pa ću videti. Ako i od toga ne prestane, onda stvarno ne znam šta da radim.

- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Коју количину кима си грицкао?
Otidji kod gastroenterologa i preporučiće ti sigurno adekvatan pregled da bi pronašao uzrok gasova, a dotle, što više se kreći i šetaj napolju i nemoj sedeti za računarom dugo, ako je moguće.
Pa, ne znam tačno, ali recimo da sam kašičicu kima dnevno grickao.
Šetam i krećem se dosta, stalno sam pešaka po gradu, u teretani sam svaki dan sem nedelje. Bio sam i do doktora koji mi je preporučio da pijem probiotik, jer kaže da je 99% disbalans bakterija u crevima.
Šetam i krećem se dosta, stalno sam pešaka po gradu, u teretani sam svaki dan sem nedelje. Bio sam i do doktora koji mi je preporučio da pijem probiotik, jer kaže da je 99% disbalans bakterija u crevima.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Ако покушаваш са кимом онда треба одједном изгрицкати пола кашичице. Развлачење на неколико сати нема ефекта.
Колико знам ким ће да помогне код надимања због хране која ти због нечега не одговара. Ако је у питању поремећена цревна флора онда треба пробиотик, домаћи кефир, ацидофилно млеко... Препоручујем ти Мултилак и Натрол Ацидофилус.
Колико знам ким ће да помогне код надимања због хране која ти због нечега не одговара. Ако је у питању поремећена цревна флора онда треба пробиотик, домаћи кефир, ацидофилно млеко... Препоручујем ти Мултилак и Натрол Ацидофилус.
Hvala prijatelju.
Samo mi reci koliko bih kima trebao dnevno da uzmem?
Od probiotika mi je doktor prepisao Bulardi, kaže da je dosta dobar jer ima min. 5.000.000 bakterija po kapsuli (Ako sam dobro razumeo).

Od probiotika mi je doktor prepisao Bulardi, kaže da je dosta dobar jer ima min. 5.000.000 bakterija po kapsuli (Ako sam dobro razumeo).
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Пола мале кашике кима одмах после јела треба да буде довољно. Лично сам га тако користио - само после ручка када једем пасуљ.
За Буларди не знам, али Мултилак иде један дневно, најбоље пред спавање при чему треба водити рачуна да је бар два сата после јела. Натрол Ацидофилус у нормалним околностима иде три пута дневно по један (може и више), најмање пола сата пре јела. Домаћи кефир - литар дневно.

За Буларди не знам, али Мултилак иде један дневно, најбоље пред спавање при чему треба водити рачуна да је бар два сата после јела. Натрол Ацидофилус у нормалним околностима иде три пута дневно по један (може и више), најмање пола сата пре јела. Домаћи кефир - литар дневно.
Kim sirov?
Razmišljao sam da se možda događa ta nadutost i od nikotina, jer sam pušač... tučem paklu dnevno. Šta mislite?
Razmišljao sam da se možda događa ta nadutost i od nikotina, jer sam pušač... tučem paklu dnevno. Šta mislite?
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Сиров ким, наравно. Може млевени ким да се стави у храну приликом кувања.
Од никотина не може осим у смислу преливања пуне чаше због још једне капи.
Од никотина не може осим у смислу преливања пуне чаше због још једне капи.
S obzirom da se krećeš, ideš u teretanu, mislim da bi stvarno trebao uraditi pregled creva, gastroskopiju, kolonoskopiju, a dotle dobro voditi računa o ishrani.
Nervoza ponekad može da prouzrokuje nervozu creva i gasove.
Nervoza ponekad može da prouzrokuje nervozu creva i gasove.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Не бих ја радио никакве анализе јер лекари немају решење за те проблеме. Џабе се само намучиш а постоји и велика шанса да нешто оштете у желуцу и цревима...
Решење је исто шта год било: здрава исхрана, пробиотици, кефир... Ако не помогне за неки месец онда на снимања.
Решење је исто шта год било: здрава исхрана, пробиотици, кефир... Ако не помогне за неки месец онда на снимања.