Bol u stomaku
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jan 28, 2016 10:41 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Bol u stomaku
Bol je u desnom delu stomaka, malo ispod rebara, traje vec godinu i po. Inace zivim u malom mestu, nema previse eksperata, prvi put kad sam se javio, opipan mi je stomak i receno je da imam kilu, operisana je kila, bol je ostao. Drugi put kad sam otisao rekli su mi da je problem slepo crevo (sa kojim sam imao dosta problema), ali mi je bol bio u sasvim drugom delu stomaka, operisao sam i slepo crevo. Znaci da pojasnim, uopste me ne boli donji desni nego gornji desni deo stomaka. Radio sam ultrazvuk abdomena pre godinu dana, rekli su da je sve u redu. Mene ovo izjeda iznutra, ne mogu da opisem neki podmukao bol koji je u jednoj tacki koncentrisan. S vremena na vreme pojavi se i tamna krv na stolici. Da li da radim tu magnetnu rezonancu kod nekog privatnika, ne znam ni sta vise da pitam, znam samo da imam bolove po ceo dan i kao neka neprijatnost u stomaku, ne mogu da opisem. Hvala unapred.
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Kontakt:
Re: Bol u stomaku
Чим ти се јавља тамна крв у столици значи да имаш озбиљних проблема са цревима. Магнетна резонанца ти неће много помоћи јер слабо ко зна да је протумачи.
Како се храниш, детаљно?
Како се храниш, детаљно?
-
- Novi član
Hranim se relativno ok, jedem dosta kuvane hrane i supa, corbi, zato sto imam problema sa metabolizmom od rodjenja. Imam 25 godina, a do pre godinu dana sam na veliku nuzdu cekao izmedju 8 i 12 dana, jednostavno svaki odlazak u wc je bio mucenje. Prepisani su mi neki rastvori, ne znam sad kako se zovu, pomogli su dosta, ali nisam mogao to da pijem svaki dan, zato sto me je izlazilo oko 10 hiljada mesecno, sad mi se relativno to vratilo u normalu, idem na 3-5 dana u wc. Pucali su mi suljevi par stotina puta, ali to je bas razlika u boji krvi, posto je tad bas svetla krv isla, a sad mi je isla crna, ali vec odavno nisam imao problema sa njima.
Detaljnije oko hrane mogu da kazem da uglavnom nemam 3 obroka, posto se budim kasno, popijem 3-4 kafe, onda jedem oko 4, ponovo 3-4 kafe, onda vecera u 10-11. Taj obrok popodne je kuvano jelo i neka supa, a uvece je uvek neki sendvic ili neka suva hrana. Tako vec sigurno 5-6 godina.
Hvala ti puno sto si izdvojio vreme da pogledas moj komentar i da mi pomognes.
Detaljnije oko hrane mogu da kazem da uglavnom nemam 3 obroka, posto se budim kasno, popijem 3-4 kafe, onda jedem oko 4, ponovo 3-4 kafe, onda vecera u 10-11. Taj obrok popodne je kuvano jelo i neka supa, a uvece je uvek neki sendvic ili neka suva hrana. Tako vec sigurno 5-6 godina.
Hvala ti puno sto si izdvojio vreme da pogledas moj komentar i da mi pomognes.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Ако је столица црна то значи да је крварење било у желуцу или дванаестопалачном цреву. Што се извор крварења приближава анусу то је крв светлија јер се мање свари.
Ниси ми детаљно одговорио јер када кажеш "супа" то ништа не значи: из кесице, пилећа, говеђа, од поврћа, од гриза итд. "Сендвич" је још горе: који хлеб, мајонез, сенф, кобасица фабричка, салама.............?
Осам кафа дневно?!
Оно што си написао у вези исхране је веома лоше. Може и горе, али ово никако не ваља. А ко зна шта још ниси написао: жваке, слаткише, сокове....
Три до пет дана за столицу је катастрофално, а оних 12 дана је самоубиство.
А колико воде пијеш и шта још имаш да изјавиш у своју одбрану?
Ниси ми детаљно одговорио јер када кажеш "супа" то ништа не значи: из кесице, пилећа, говеђа, од поврћа, од гриза итд. "Сендвич" је још горе: који хлеб, мајонез, сенф, кобасица фабричка, салама.............?
Осам кафа дневно?!
Оно што си написао у вези исхране је веома лоше. Може и горе, али ово никако не ваља. А ко зна шта још ниси написао: жваке, слаткише, сокове....
Три до пет дана за столицу је катастрофално, а оних 12 дана је самоубиство.
А колико воде пијеш и шта још имаш да изјавиш у своју одбрану?
-
- Novi član
Iz kesice su supe uglavnom, rekao bih kokosja ili tako nesto. To mi je neki prosek oko 8 kafa dnevno, pio sam i vise, al' sam u procesu smanjivanja. Hleb samo beli, dosta pavlake, uglavnom prsuta, dosta jaja, dosta mleka, jogurta. Volim ljutu hranu, salate takodje, ne mogu nista da jedem bez salata. Otprilike po 2 deci jogurta i mleka dnevno popijem, 200 - 300 grama pavlake i isto toliko prsute, to stavljam u sendvic. Pojacao sam konzumiranje vode od prosle posete doktoru, pijem oko 2 litra, al' ne u vecim kolicinama, nego na svakih pola sata - sat popijem po casu. Slatko mi smeta, izbegavam, zvake ne praktikujem, sok takodje. Alkohol nisam pio od 2013. do pre godinu dana, onda sam krenuo sa neki poslom i pio sam svaki dan do decembra, t.j. do pre 2 meseca. Najvise mi je bol napredovala od kad sam poceo sa vecom konzumacijom alkohola. Nemam nekih drugih bolesti, nisam gojazan, imam 1.90cm i 80kg, nisam sklon gojenju. Za odbranu nemam sta ponuditi, sam sam doveo do ove situacije, sam moram i da se vadim iz nje. 

- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Добро је што си повећао унос воде, надам се чисте - без додатака. Добро је што је пијеш равномерно. На твојих 80кг минумум чисте воде је 2,5 литра дневно. Свака кафа изискује још 2 деци воде.
Љуто је здраво али за здравог човека. Пошто имаш оштећење негде у органима за варење, треба да избегаваш љуто. Мислим да ти је сасвим довољно да користиш млевену слатку црвену паприку уместо љуте.
Супе из кесице, хлеб из радње, пршута сигурно није права домаћа него нека "100% домаћа" модификација - ништа то не ваља.
Куповни јогурти су пуни густина и антибиотика.
У салате вероватно стављаш алкохолно сирће и зејтин - отров.
Дакле, нездраво се храниш независно од алкохола.
Столицу мораш да имаш сваки дан и то једну дневно. Када то решиш биће ти много боље.
Љуто је здраво али за здравог човека. Пошто имаш оштећење негде у органима за варење, треба да избегаваш љуто. Мислим да ти је сасвим довољно да користиш млевену слатку црвену паприку уместо љуте.
Супе из кесице, хлеб из радње, пршута сигурно није права домаћа него нека "100% домаћа" модификација - ништа то не ваља.
Куповни јогурти су пуни густина и антибиотика.
У салате вероватно стављаш алкохолно сирће и зејтин - отров.
Дакле, нездраво се храниш независно од алкохола.
Столицу мораш да имаш сваки дан и то једну дневно. Када то решиш биће ти много боље.
Koliko imaš godina?
Jel ti dostupan internet u principu?
Svakako treba da MNOGO čitaš o zdravoj ishrani, i naravno da se istog i pridržavaš, a pregled kod gastroenerologa je za tebe obavezaaaaaan.
Jel ti dostupan internet u principu?
Svakako treba da MNOGO čitaš o zdravoj ishrani, i naravno da se istog i pridržavaš, a pregled kod gastroenerologa je za tebe obavezaaaaaan.