Potkožne acne (ciste),molim Vas pomozite!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Violeta 88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 09, 2013 11:00 am

Potkožne acne (ciste),molim Vas pomozite!

Post od Violeta 88 »

Od svoje 16 godine imam problema sa licem,a sad mi je 25! Koža mi je jako nježna,osjetljiva i izgleda pogodna za razmnožavanje bakterija :( ! To nisu "klasične" akne,već potkožne ciste,koje kad se pritisnu izlaze kao konac! Nisu crvene i izgledaju kao da imam pola zrna pšenice ispod kože sa malom crnom tačkicom na vrhu (odvratno) :evil:! Najviše ih ima na bradi i između obrva! Svaki put ih ima sve više,jer se prilikom stiskanja bakterije raznose po licu! One se ne mogu ničim prikriti jer se vidi da je koža hrapava! Dijagnoze su bile: Acne cysticae et papulopustulosa, Acne vulgaris itd. Isla sam na čišćenje lica,pila sam čak i Roaccutane 8 mj.(koji je jako štetan!) ali se stanje ponovo pogoršava! Čak mi je doktor rekao da jos ne postoji nesto sto bi riješilo moj problem! Probala sam razne preparate i bila sam kod mnogo doktora ali mi nista nije pomoglo! Sve je to bilo privremeno! Zato Vas molim da mi pomognete! Ako su pronašli lijek za gore bolesti,morali su i za ove akne terminatore :)!
ivanica81ns
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 24, 2013 1:56 pm

Re: Potkožne acne (ciste),molim Vas pomozite!

Post od ivanica81ns »

Draga Violeta, ja sam malo starija od tebe ali te u potpunosti razumem što se problema sa licem tiče. Ja sam se godinama patila, od puberteta do pre par meseci kad sam počela na nagovor prijateljice piti bio konopljino ulje. Problem sam rešila a ulje pijem i dalje preventivno. Prvi sledeći rezultat je bio da sam primetila prestanak opadanja kose. Ovo ulje je dodatak ishrani i mnogo može pomoći celokupnom stanju tvog organizma. Naša koža samo prikazuje unutrašnji problem koji imamo, što znači da sve moraš popraviti a samim tim će ti se i koža na licu očistiti.
pozz
Violeta 88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 09, 2013 11:00 am

Post od Violeta 88 »

To znam,ali od dva navedena uzroka (koja mi je doktor rekao) nije ni jedan...tako da moram dalje da istrazujem! Ovo sa konopljinim uljem nisam probala,u svakom slucaju mi ne može naštetiti! Hvala Ivanice :)
Dr.Md.Ramos
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 02, 2013 2:14 pm

Post od Dr.Md.Ramos »

Colpoderm ili Aloe Vera Bioaktivni gel protiv akni (acne vulgaris )?
Hvala.
milutinmaza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 02, 2013 8:54 pm

Post od milutinmaza »

Preporucila bih odlazak u Koto Derma apoteku, na pregled kod dermatologa. Moju cerku je prilikom pregleda prvo pitala da li su joj bubuljice u predelu obrva pocele nakon neke promene ishrane ili naglog gubljenja tezine (i jedno i drugo tacno!). Dobila je 5 razlicitih preparata, sve zajedno 1500 din, a pregled je besplatan. Vredi probati, nije skupo, a ja sam se dosta raspitivila pre nego sto sam otisla tamo. Sa vise strana su me uputili na njih, osobe koje su mi poznate i kojima verujem. Videcemo kako ce mojoj cerki odgovarati terapija, ali svi ti preparati su prirodni i ispitani od strane Instituta Batut. Ima ih na internetu, procitajte.
XYXY
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 06, 2013 10:02 am

Post od XYXY »

Pogledaj temu: Problem sa bubuljicama-HITNO!
gazuraz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 29, 2013 5:38 pm

Post od gazuraz »

Evo nekoliko saveta od momka koji je svojevremeno imao cela ledja prekrivena bubuljicama. Ove savete neces naci nigde jer je nemoguce fabrikovati ih.

1. Kao osoba koja ima problema sa kozom moras da budes obazriva po pogledu higijene i moras da je upraznjavas i do tri puta vise od ostalih. Verovala ili ne ja se svaki dan tusiram :) Ako preskocim jedan dan dozivecu exploziju podkoznih po ledjima i vratu.

2. Moras da pronadjes vrstu sapuna koja ti odgovara. Osobe sa osetljivom kozom ne tolerisu sve vrste sapuna. Cak se nekad desi da ne tolerisu sapune koji su inace jako cenjeni. Recimo, meni Bekutan bebi sapun izaziva podkozne erupcije akni, a Alba samponi i uopste samponi od koprive izazivaju koligrame peruti ...

3. Cim se oznojis moras da operes mesto koje je podlozno aknama i to iskljucivo sapunom koji je proveren.

4. Koristi sredstva za dubinsko ciscenje koze vise puta nedeljno. Recimo - Neutrogena rapid clear. (Pozeljno na bazi gline, seti se price o sapunima)

5. Najbitnije - Sapun deluje samo ako se koza posle pranja potpuno ispere. Moc sapuna je u vodi a ne u sapunu :)

Eto, to je praksa koje je meni pomogla. Srecno.

p.s. Jako dobro sredstvo za ciste, gljive i viruseve na kozi je - "Brdjanski melem".
oljababic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 21, 2011 8:07 am

Post od oljababic »

Violeta 88 napisao:Od svoje 16 godine imam problema sa licem,a sad mi je 25! Koža mi je jako nježna,osjetljiva i izgleda pogodna za razmnožavanje bakterija :( ! To nisu "klasične" akne,već potkožne ciste,koje kad se pritisnu izlaze kao konac! Nisu crvene i izgledaju kao da imam pola zrna pšenice ispod kože sa malom crnom tačkicom na vrhu (odvratno) :evil:! Najviše ih ima na bradi i između obrva! Svaki put ih ima sve više,jer se prilikom stiskanja bakterije raznose po licu! One se ne mogu ničim prikriti jer se vidi da je koža hrapava! Dijagnoze su bile: Acne cysticae et papulopustulosa, Acne vulgaris itd. Isla sam na čišćenje lica,pila sam čak i Roaccutane 8 mj.(koji je jako štetan!) ali se stanje ponovo pogoršava! Čak mi je doktor rekao da jos ne postoji nesto sto bi riješilo moj problem! Probala sam razne preparate i bila sam kod mnogo doktora ali mi nista nije pomoglo! Sve je to bilo privremeno! Zato Vas molim da mi pomognete! Ako su pronašli lijek za gore bolesti,morali su i za ove akne terminatore :)!
Probaj Acne Intensive Formulu! Meni je ona skorz OK u kombinaciji sa sebamed zelenim sapunom ili Dermix sapunom od kozijeg mleka. :D
Nemke3
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jan 16, 2016 9:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Post od Nemke3 »

Ko dr Zorice Hajzler ne razumem ko uopšte ide, ni gore osobe ni gore doktorke. :evil: Moju je devojku umalo uništila, da devojku nisam odveo u NS kod drugog doktora na konsultacije sad ne znam šta bi bilo sa njom, verovatno bi izgubila mogućnost i da jednog dana ima dete. A sve je počelo kad je devojka dobila uput za lečenje na VMA kod nje, otišla je da zakaže i prvi termin je bio tek za 6 meseci, stojeći tako u redu i razmišljajući da li će moći doći tad zbog ispita, kaže joj jedan dečko kako ta doktorka ima privatni salon, ako joj je već hitno daće joj broj pa nek zakaže tamo. I tako ona ode kod nje. Kaže nigde naziva salona, ni na interfonu, u salonu odnosno kući tri prostorije, preprljave i zagušljive od dima, dr bez odela čim ju je videla rekla joj je kako joj je lice baš buknulo i da ona tu ne može ništa pomoći sem da joj prepiše Roacuttan, 6 meseci da ga pije bez prestanka, ukupno da popije nekih 8 000 mg, pa kad joj se sredi lice, a kao hoće sigurno i zauvek, da joj dođe na koji piling. Dobila je potom papir sa dijagnozom acne vulgaris i rečima "Ovaj pregled vas košta 4500 din." Zgrožen sam sad uopšte kad razmislim kroz šta je moja devojka prošla za dva meseca te terapije, ja nažalost tad nisam bio u Bg i nisam bio upućen u dešavanje, ali kad sam došao i video je usledio je šok za mene, lice prepuno cističnih akni, bukvalno jedna na drugu, koža na rukama i telu bela i suva, ispucala do krvi, ona malaksala, sa barem 8kg manje, i sa ciklusom koji je kasnio tri sedmice. Zgrožem sam i što i jedna takva poznata doktorka i dan danas drži u svojoj kući salon i kao leči pacijente sa paprenim cenama usluga. I ovom prilikom govorim svima devojkama, najiskrenije, da ni u ludilu ne idu kod ove doktorke i doktora kao što je ona. Ne idite, ne pristajte na ovakvo lečenje Roacuttanom jer je izuzetno opasno i može vam samo naškoditi, uništiti još više i kožu ali i organizam. I ne opterećujte se mnogo aknama i bubuljicama, kad se srede hormoni i one će prestati iskakati, u najgorem slučaju kad se verite kao moja devojka, tj. od jutros verenica. :wink:
Odgovori