STITNA ZLEZDA I TRUDNOCA

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
SHREW
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 27, 2007 6:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

STITNA ZLEZDA I TRUDNOCA

Post od SHREW »

MOLIM VAS DA MI NEKO ODGOVORI KO JE VEC BIO U MOJOJ SITUACIJI. NAIME JA SAM PRE GODINU DANA OPERISALA STITNU ZLEZDU I NA TERAPIJI SAM EUTIROXA 125. SADA SAM U 6. NEDELJI TRUDNOCE I TSH JE POVECAN 8,8 A GRANICA JE 4. SLOBODNI T3 I T4 SU UREDU. U PONEDELJAK IDEM NA PRVU KONTROLU KOD GINEKOLOGA I ENDOKRINOLOGA ALI MOLIM VAS DA ME NEKO UTESI. BOJIM SE DA BI OVA VREDNOST TSH MOGLA NASTETITI BEBI.

JAVITE SE STO PRE!!!
kristina33
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jun 26, 2008 10:14 am

Post od kristina33 »

Nemoj da brines, bitno je da si proverila TSH. Moras ga u trudnoci cesce kontrolisati. Endokrinolog ce ti sigurno povecati dozu Eutiroxsa i bice sve ok.
SHREW
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 27, 2007 6:03 pm

eutirox

Post od SHREW »

KRISTINA HVAL TI. ETO TAKO JE I BILO :lol:

MADA PREGLED KOD GINEKOLOGA JE BIO TESKA TRUBA

DOKTOR VEJINOVIC SE PRILICNO PROMENIO. PARE SU CUDO. JEDAN ULTRAZVUK 5.000 DIN. MISLIM DA JE MALO PRETERAO I JOS PRI TOME SAM SE ZADRZALA SVEGA 3 MINUTA U NJEGOVOJ ORDINACIJI I JOS DOK SAM PLACALA SESTRA ME PITA: HOCETE LI ZADRZATI BEBICU?

STRASNO!!!!
dada78
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 01, 2008 10:11 pm

Post od dada78 »

ultrazvuk 5000 dinara???????jel sam dobro procitala?????jel to doktori zure da zgrnu pare dok jos moze da rade i privatno i u drzavnim bolnicama????STRASNO!!!!!!!
LOVE_2_LOVE
lilly86
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 06, 2016 8:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Re: STITNA ZLEZDA I TRUDNOCA

Post od lilly86 »

Zna li neko da mi kaze koliko dugo treba da se ceka na trudnocu posle radioaktivnog joda (u pitanju je papilarni karcinom stitne zlezde)? :roll: Da li je neko imao iskustva sa tim? Unapred hvala na odgovoru.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: STITNA ZLEZDA I TRUDNOCA

Post od aaaca »

Ту је више питање саме штитне жлезде и трудноће. Ако је њена функција смањена плод буде оштећен.
Odgovori