Hronicni gastritis
-
- Novi član
- Postovi: 3
- Pridružio se: Pon Jul 21, 2014 7:38 pm
Hronicni gastritis
Posle 2 meseca upornih bolova u stomaku i u ledjima u vidu pecenja, uradjena mi je gastroskopija koja je pokazala da imam hronicni erozivni gastritis, brojne punktiformne erozije u antrumu i hiperemican korpus, plus hijatusna hernija. Nema ulkusa ili drugih promena, rezultati biopsije antruma tek treba da stignu, a serologija na Helicobacter je negativna, mada sam pre toga uzimao antibiotike. Nisam koristio lekove protiv bolova niti imam neku drugu hronicnu terapiju. Doktorka mi je odredila terapiju pantoprazol dva puta po 40 mg, koji mi otklanja bolove u vidu pecenja, osetljivost epigastrijuma na dodir i gorusicu, ali mi se nakon jela javlja uzasna nelagodnost u stomaku koja izgleda kao da sam progutao kamen. Cim na jedan ili dva dana smanjim dozu pantoprazola, osecaj tezine u stomaku prestane, ali se opet pojave bolovi u vidu pecenja i ostali simptomi gastritisa. Prosto ne znam sta da radim, bolovi su jako neprijatni i stvaraju mi izrazitu anksioznost, kojoj sam i inace prilicno sklon. Terapija ocigledno ne daje rezultate. Molim za savet.
- aaaca
- Stalni član
- Postovi: 10525
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Hronicni gastritis
Потребна ти је радикална алкализација организма, избацивање све хемије из исхране, повећање дневног уноса Пролом воде...
-
- Stalni član
- Postovi: 67
- Pridružio se: Sre Apr 27, 2011 4:34 pm
Re: Hronicni gastritis
Ako zelis pijesak u bubrezima slobodno poslusaj ovog lika aaca..
Re: Hronicni gastritis
Moraš strogo voditi računa da ne jedeš ljuto, kiselo papreno, BIBER, PAPRIKU, SIRĆE, ma sve začine koji stimulišu želudac na lučenje kiseline ZABORAVIIII.
NE ZABORAVI-----da ne smeš mi slučajno leći-zaspati posle obroka, već šetati bar pola sata, nikad se ne najesti već samo utoliti glad, vodu nikad ne piti odmah posle jela već nakon sat-dva, što više.
NERVOZA mora da se svede na NULU-kako znaš i umeš. VIDEĆEŠ DA ĆE POSLE MESEC DANA BITI BOLJE.
Srećno
NE ZABORAVI-----da ne smeš mi slučajno leći-zaspati posle obroka, već šetati bar pola sata, nikad se ne najesti već samo utoliti glad, vodu nikad ne piti odmah posle jela već nakon sat-dva, što više.
NERVOZA mora da se svede na NULU-kako znaš i umeš. VIDEĆEŠ DA ĆE POSLE MESEC DANA BITI BOLJE.
Srećno
-
- Novi član
- Postovi: 1
- Pridružio se: Sub Jan 02, 2016 2:02 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Re: Hronicni gastritis
Prije svega, izbjeći prejedanje, junk i prerađenu hranu i jesti zdravu hranu. Za sličan problem, našao sam jabukovog sirćeta vrlo efikasan. Jabukovo sirće se već dugo koristi kao zdravstvena pomoć za mršavljenje i zdravlje krvotoka. To je vrlo sigurnom dodatak, čak i za djecu. Nema poznatih neželjenih efekata rezultat od koristi. Ona se dobiveni fermentacijom soka od jabuke. Fermentacije daje alkoholna jabukovače jabuke koji je u kombinaciji s kisikom za proizvodnju octene kiseline. PH ACV (jabukovog sirćeta) je vrlo korisno za organizam.
Jabukovo sirće je prilično bogata mineralima, vitaminima i druge tvari. Sadrži vitamin C, vitamin E, vitamin A, vitamin P, vitamina B1, B2 i vitamina B6 vitamin. ACV i mnogo korisnih minerala kao što su mangan, željezo, kalcij, natrij, magnezij, Sulpher, bakar, fosfor, silicij, klor i fluor.
U vaš probavni sistem solne kiseline i pepsina su dvije bitne komponente koje razgrađuju hranu da se vari pravilno. Nedostatak ovih komponenti može dovesti do trovanja hranom. ACV ima sposobnost da poboljšaju svoje funkcionalnosti i pomoći u sprečavanju trovanja hranom. To je stvarno djelotvoran u oslobađanje od kiselosti i probavu probleme.
Izvor: apple cider vinegar
Jabukovo sirće je prilično bogata mineralima, vitaminima i druge tvari. Sadrži vitamin C, vitamin E, vitamin A, vitamin P, vitamina B1, B2 i vitamina B6 vitamin. ACV i mnogo korisnih minerala kao što su mangan, željezo, kalcij, natrij, magnezij, Sulpher, bakar, fosfor, silicij, klor i fluor.
U vaš probavni sistem solne kiseline i pepsina su dvije bitne komponente koje razgrađuju hranu da se vari pravilno. Nedostatak ovih komponenti može dovesti do trovanja hranom. ACV ima sposobnost da poboljšaju svoje funkcionalnosti i pomoći u sprečavanju trovanja hranom. To je stvarno djelotvoran u oslobađanje od kiselosti i probavu probleme.
Izvor: apple cider vinegar