stolica

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
ttihi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 20, 2010 11:30 pm

stolica

Post od ttihi »

Postovanje,stolica mi je uredna,normalna mada nisam obracao cesto paznju na to sve dok karcinom debelog creva nije postao ucestao,pa zbog toga bas vodim racuna.Interesuju me dve stvari ako mozete da mi odgovorite i to da li polip u zuci automatski znaci i polipe u debelom crevu i da li je sok od cvekle koji sam popio preksinoc,0,33 dl,mogao da izazove sarenu stolicu,3,4 cm smedja pa 3,4 cm bordo,nomalne koegzistencije.Hvala unapred
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: stolica

Post od aaaca »

Учестао карцином дебелог црева?!
Dr.Dzindo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Nov 03, 2015 6:20 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Re: stolica

Post od Dr.Dzindo »

Polip u zuci i polip u debelom crijevu nije isto,odgovor na vase pitanje je da ne znaci ako imate polip u zuci da je to i polip u debelom crijevu.Sto se tice polipa u zuci uzrokuju ga dva medicinska stanja adenomiomatoza stijenke zucnjaka i kolesteroloza (sto je jako rijetka pojava).Prilikom konzumacije cvekle (soka kao i same ) sasvim je normalno da stolica mijenja boju odnosno baca malo na crvenkastu.