Izveštaj sa gastroskopije. Molim za stručno mišljenje.

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Middle-earth
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 25, 2015 11:36 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Izveštaj sa gastroskopije. Molim za stručno mišljenje.

Post od Middle-earth »

Gastroskopiju sam radio 27.02. 2015. Medjutim, kako sam dobio nalaz, nisam uopšte otišao kod doktora da mi pročita dijagnozu i da potrebne upute šta da radim dalje. Nemarnost se isplatila i evo sada imam problema u vidu tupih, mučnih i uznemiravajućih bolova od želuca prema gore tj. celom dućinom jednjaka gde se takođe javlja i peckanje, bol u grudima, probadanje, aritmija, čudno lupanje... Već nekoliko dana tako, smiri se pa ponovo počne da me zeza. Od lekova koje sam do sad koristio je jedino ranitidin 150mg.
A evo, postavljam i dijagnozu izveštaja lekara specijaliste sa gastroskopije:

Dijagnoze
K30 Dyspepsia

Dijagnostički nalaz: Gastroskopija

Jednjak - prolazan celom dužinomsa refluksnim promenama u distalnoj trećini gr. A/B.
Želudac - sluznica želuca hiperemična, bez erozija. Pilorus prolazan. U retroverziji znaci hijatusne hernije. Bulbus i postbulbarno - b.o.
Uzet ureaza test.

Dg: pangastritis chr.
Hiatus hernia
TH: posle oćitavanja ureaze testa HBP 0/

Molim za stručno mišljenje.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: Izveštaj sa gastroskopije. Molim za stručno mišljenje.

Post od aaaca »

Док ти неко не да стручно мишљење ево ти мога. :wink:

Прочитај шта сам писао на мом сајту http://* у Савети, Здравље па под Желудац-гастритис, а и шире.
Dr.Dzindo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Nov 03, 2015 6:20 pm

Re: Izveštaj sa gastroskopije. Molim za stručno mišljenje.

Post od Dr.Dzindo »

Postavljena je diagnoza K30-Disepepsija sto znaci poremeceno varenje.
Evo vam tumacenje:
Jednjak refluksnim promenama u distalnoj trecini sto znaci da ste obolili od GREB-a.
Sto se tice zeludca sluznica hipermaticna sto znaci da je puna sluzi bez erozije koja krvari.Postoji mogucnost da imate bolove zato sto je nastala erozije u zeludcu i krvari.
Navedena je Hitaus hernije sto znaci zeludcana kila.
Nema mukozne lezije niti drugih strukturnih abnormalnosti gastrointestinalnog
tarkta
Napravili ste veliku gresku sto se niste javili doktoru,sad obavezno se treba javiti doktoru.