Poliradikulopatija

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
gorangard
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 01, 2008 2:48 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Poliradikulopatija

Post od gorangard »

Pozdrav,

EMNG nalazom mi je ustanovljena poliradikulopatija L5S1, a postoji pretpostavka da se javlja i od C5 do C8 jer imam konstantno bolno trnjenje u oba stopala i obe šake. Prvo su mislili da je neuropatija, ali je posle 6 meseci ustanovljeno da nije.

Rengenski snimak kičme je normalan. Nema vidljivih promena. Čekam magnetnu.

Dve nedelje idem na fizikalnu i ne osećam boljitak.

Zanima me da li je radikulopatija reverzibilna ili da li se bar može smanjiti bol? Svi lekari mi kažu budi srećan što je radikulopatija što nije neuropatija ... Ali mene ovo muči i lekovi (lyrica, amitriptilin) ne pomažu.

Ako imati neki savet, slobodno napišite, možda može da pomogne.

P.S. Iako mi lekari kažu da je to mač sa dve oštrice i ne preporučuju, ozbiljno razmišljam da odem kod kiropraktičara.
iako nekad napišem koju na nekim temama, nisam lekar.
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Re: Poliradikulopatija

Post od Dejanbg »

Nista pre MR-a, mora da se vidi u cemu je problem, vrlo moguce diskus, ako jeste onda zavisno od nalaza i operacija moze biti opcija.

Inace, ako je nalaz radikulopatija L5/S1, a postoji problem i sa rukama, onda je moguce da postoji problem i u vratu i lumbalno. Koliko imate godina, generalno stanje kicme...?

Sto se kiropraktike tice, misljenja su podeljenja, ali i oni koji to vise prihvataju se slazu da te manuelne metode (namerno tako nazivam) mogu biti od pomoci kad se uraditi MR i zna se sta je, jer bolove svasta moze da da, i samo za lumbalni deo, vrat je osetljiviji i opasniji...
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Poliradikulopatija

Post od aaaca »

Треба да пробаш да истежеш кичму а то је најефикасније уз помоћ Истекија: http://www.isteki.rs
Odgovori