Pozdrav,
EMNG nalazom mi je ustanovljena poliradikulopatija L5S1, a postoji pretpostavka da se javlja i od C5 do C8 jer imam konstantno bolno trnjenje u oba stopala i obe šake. Prvo su mislili da je neuropatija, ali je posle 6 meseci ustanovljeno da nije.
Rengenski snimak kičme je normalan. Nema vidljivih promena. Čekam magnetnu.
Dve nedelje idem na fizikalnu i ne osećam boljitak.
Zanima me da li je radikulopatija reverzibilna ili da li se bar može smanjiti bol? Svi lekari mi kažu budi srećan što je radikulopatija što nije neuropatija ... Ali mene ovo muči i lekovi (lyrica, amitriptilin) ne pomažu.
Ako imati neki savet, slobodno napišite, možda može da pomogne.
P.S. Iako mi lekari kažu da je to mač sa dve oštrice i ne preporučuju, ozbiljno razmišljam da odem kod kiropraktičara.
Poliradikulopatija
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
- gorangard
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Feb 01, 2008 2:48 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Poliradikulopatija
iako nekad napišem koju na nekim temama, nisam lekar.
Re: Poliradikulopatija
Nista pre MR-a, mora da se vidi u cemu je problem, vrlo moguce diskus, ako jeste onda zavisno od nalaza i operacija moze biti opcija.
Inace, ako je nalaz radikulopatija L5/S1, a postoji problem i sa rukama, onda je moguce da postoji problem i u vratu i lumbalno. Koliko imate godina, generalno stanje kicme...?
Sto se kiropraktike tice, misljenja su podeljenja, ali i oni koji to vise prihvataju se slazu da te manuelne metode (namerno tako nazivam) mogu biti od pomoci kad se uraditi MR i zna se sta je, jer bolove svasta moze da da, i samo za lumbalni deo, vrat je osetljiviji i opasniji...
Inace, ako je nalaz radikulopatija L5/S1, a postoji problem i sa rukama, onda je moguce da postoji problem i u vratu i lumbalno. Koliko imate godina, generalno stanje kicme...?
Sto se kiropraktike tice, misljenja su podeljenja, ali i oni koji to vise prihvataju se slazu da te manuelne metode (namerno tako nazivam) mogu biti od pomoci kad se uraditi MR i zna se sta je, jer bolove svasta moze da da, i samo za lumbalni deo, vrat je osetljiviji i opasniji...
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Poliradikulopatija
Треба да пробаш да истежеш кичму а то је најефикасније уз помоћ Истекија: http://www.isteki.rs