Nervoza creva ili nesto drugo?

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Srki93
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 20, 2015 4:20 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Nervoza creva ili nesto drugo?

Post od Srki93 »

Pozdrav svima.

Nisam nikad imao duzih problema sa stomakom sem bruha pri rodjenju.

U poslednjih mesec dana mi se 2 x javio bol u predelu trbuha.

Prvi put je bio slab i trajao 3 dana.

Drugi put tj. pre 3 dana sam se probudio sa blagim bolom u vrhu stomaka i osecajem kamena na mestu zeludca bez kucanja zeludca i njegovog varenja. Vremenom taj bol je postao jak i zeludac je proradio, toliko da nisam spavao celu noc i otisao u hitnu, dok sam dosao do hitne bol je znacajno oslabio. Uputili su me na urgentni da vadim krv i ultra zvuk, ja sam odlucio da sacekam jos malo i vidim kakav ce bol biti.
Bol se sa vrha, spustio na donji deo stomaka, i sada je dosta slabiji. Creva su mi konstantno nemirna, imam gasove, blagi bol levo od pupka i oko pupka, a evo bas sada se nesto pojacao kada sam popio prolife probiotik i bol se prosirio malo iznad. I da imam zatvor, na silu sam se naterao u vc 2x sa vrlo tvrdom stolicom.

Moram napomenuti da vec tri meseca programiram od kuce i moguce da je stres uzrok, kao i lenjost creva jer 3 meseca nisam izlazio iz kuce. Ranije sam isao u teretanu, ali kako sam dobio ovaj projekat totalno sam se posvetio tome.
Dan pre najjaceg bola sam jeo pasulj i popio 2 l vode za vrlo kratko vreme.

Znam da moram da mi vade krv, ali iskreno inam blagu fobiju od lekara, a u poslednje vreme i blagu socijalnu fobiju.

Znaci ukratko
bol je ispod grudnog kosa bio, zeludac nije radio
vremenom je sisao na mesto levo pored pupka sa krcanjem creva.

Stomak nije upaljen, nije tvrd iako mi je doktor rekao da jeste, ali su plocice i to sto sam se zgrcio uzrok tome, sam sebi kad ubadam stomak prstom onda mogu i normalno je.

Pijem samo prolife probiotik i nesto za tvrdu stolicu.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Nervoza creva ili nesto drugo?

Post od aaaca »

Немој да се нервираш или ради неке релаксирајуће активности. Потребан ти је магнезијум, цинк и кабаста храна као што је кувани кукуруз или пшеница, на пример.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Re: Nervoza creva ili nesto drugo?

Post od vasa »

OBAVEZNOOOO
Moraš naći vremena da uveče ideš u BRZO hodanje oko sat vremena, i veruj mi sve će se normalizovati i bez lekova.
Odgovori