Imam problem koji je poceo pre oko 8 meseci, od tada sam smrsao 8 kila sto je za moju tezinu jako mnogo sada ima 58 kg, inace visok sam 175cm i ima 24 godine.
Kada je problem poceo osecao sam nelagodu u donjem desnom delu trbuha i ostre bolove pa sam posumnjao na spleo crevo, medjutim posle krvne slike i pregleda dvojice hirurga to je otpisano.
Isao sam kod gastroenterologa i prvo mi je dao controloc jer je smuljao na helikobakteri, rezultati su bili negativni ali cotroloc mi je pomogao, ali samo na kratko, nakon toga mi je doktor opet prepisao controloc i multilac probiotik i prepisao mi riopan gel da pijem po potrebi. To je donelo poboljsanja medjutim pojavila mi se sluz prilikom stolice ili nekad sam imao osecaj da moram na wc, medjutim samo bi krenula sluzi i gasovi. Za to mi je doktor prepisao enterophyril da pijem 6 dana i probiotik mesec dana. to je opet donelo poboljsanja neki period od 2 meseca da bi se tegobe opet vratile. I primetio sam da tu u donjem desno delu stomaka gde su mi bolovi cesto nesto krcka i kad pritisnem rukom i masiram osecam kako se bucka, kao da mi se natalozi tu ili zalgavi pa kad masiram ono uspe da prodje.
posumnjao sam na kandidu i odradio test pisalo je kandida u manjem broju, al doktora to nije zanimalo jer se navodno ne leci, poceo da drzim dijetu, izbacio sve vrste secera, kvasac, belo brasno, gljive. Bukvalno mi se ishrana sastojala od hleb sa heljdinim brasnom i ovseniim pahuljicama, susama, lanenog semena, suncokreta, piletine, ribe, jaja i jogurta od povrca sam jeo samo sargarepu, tikvice i kupus. posle 2 nedelje vec mi je bilo lakse, a posle mesec sve super, ponekad se javljali neki mali bolovi u predelu debelog, al nista strasno, verujem da su od gasova jer bi nestali brzo i ponekad sam osecao tesko u predelu sredine stomaka i bio je tvrd al i to bi prolazilo. Tu dijetu sam drzao 2 meseca i cinilo mi se da je ok, kada bi nekad pojeo nesto malo vise zacinjeno jevila bi se sluz. Polako sam poceo da jedem i sve ostalo i nisam nista primetio sve kao i tokom dijete, da bi mi se sad opet javila sluzi i vraca mi se nelagodan osecaj u donjem desnom delu i ono krckanje, buckanje i osecaj kao da mi se talozi tu u crevima.
I da spomenem urino kultura mi je dobra, cbr, nisam alergican na gluten, jedino mi je malo povisen bilirubin i kada su mi bas izrazene tegobe bile beonjace bi mi sa unutrasnje strane oka pozutele i cesto bi mi pucali kapilari u ocima.
Zanima me jel imao neko slicno iskustvo i simptome, pa da mi da neki savet? Sve ovo me jako i fizicki i pshihicki iscrpljuje.
Hvala