Zdravo svima, imam 19 godina, imam problem vec jedan mesec, iz nekih razloga povremeno iz mene izlazi neprijatan miris kao da sam prdnuo iako nisam, ponekad taj miris ja ne mogu osetiti ali drugi ljudi oko mene mogu, tusiram se svaki dan ali ne pomaze. Sto se tice stolice normalna je, mada i stolica mi ponekad jako smrdi. Planiram da odem ovih dana do lekara. Ne znam dali je do ishrane ili sam alergican na nesto - ali do sada mi se ovo nije desavalo.
Jel ima neko neki savet?
Hvala unapred.
Neprijatan miris
Re: Neprijatan miris
moras ustanoviti--odakle dolazi to sto kazes smrdi--ili ispod pazuha ili u gacama ili mozda garderoba -nejasno je stvarno
Stalin i ja imam isti problem. Jesi li otkrio uzrok i nasao resenje ovog problema?
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Sep 19, 2015 1:46 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Ja imam taj problem vise godina. Nisam uspeo da ga otklonim. U pocetku sam mislio da umisljam i da se nista ne desava, ali sam ubrzo morao prihvatiti da imam problem sa nekontrolisanim izbacivanjem izuzetno male kolicine gasova. Nekad osetim da to izlazi iz mene, nekad ne, nekad samo sumnjam. Ja miris gotovo nikada ne osetim, kao ni mnogi drugi ljudi, ali vecina ipak moze da oseti. Neki malo lakse, neki teze. Vecini prvo nije jasno sta se to oseca ili pomisle da im se ucinilo. Ja generalno primecujem da imam nesto vise gasova nego ranije ali je osnovni problem sto nad tim nemam bas nikakvu kontrolu i sto ih osetim tek prilikom izbacivanja ili ih ni tada ne osetim. Kada mi je posebno stalo da se to ne primeti ili sam nervozan bude i gore nego inace.
Izbegavanjem hrane koja me iritira malo sam ublazio problem. Radio sam analizu na crevne bakterije i gljivice, pio barium i nisu mi nista nasli. Jedino sam bio pozitivan na heliko bakteriju. Na narednom testu krvi (posle terapije) ona je bila znatno smanjena, a tada su nestali i povremeni bolovi u zelucu. Glavni problem je ipak ostao. Koristio sam i probiotike ali iz ove perspektive mi se cini da nisam bio dovoljno uporan i pokusao bih ponovo.
Ne znam da li to moze imati neke veze, ali ubrzo nakon ove odvratne pojave dobio sam i psorijazu. Van toga sam zdrav i u dobroj kondiciji i nemam druge tegobe osim blago otezanog praznjenja prilikom uzimanja suve ili teske hrane.
Gastoenterolog mi je rekao da psorijaza nema veze sa ovim, kao i da sam zdrav i imam samo funkcionalni poremecaj u pogledu rada creva. Mozda oni to tako zovu, ali ja ne mogu da opisem koliko mi je nekad neprijatno i koliko je to promenilo moj drustveni zivot.
Ako neko zna nesto o ovome neka to podeli sa mnom. Voleo bih i da znam da li je neko od vas dvojice imao heliko bakteriju ili probleme sa kozom? Hvala.
Izbegavanjem hrane koja me iritira malo sam ublazio problem. Radio sam analizu na crevne bakterije i gljivice, pio barium i nisu mi nista nasli. Jedino sam bio pozitivan na heliko bakteriju. Na narednom testu krvi (posle terapije) ona je bila znatno smanjena, a tada su nestali i povremeni bolovi u zelucu. Glavni problem je ipak ostao. Koristio sam i probiotike ali iz ove perspektive mi se cini da nisam bio dovoljno uporan i pokusao bih ponovo.
Ne znam da li to moze imati neke veze, ali ubrzo nakon ove odvratne pojave dobio sam i psorijazu. Van toga sam zdrav i u dobroj kondiciji i nemam druge tegobe osim blago otezanog praznjenja prilikom uzimanja suve ili teske hrane.
Gastoenterolog mi je rekao da psorijaza nema veze sa ovim, kao i da sam zdrav i imam samo funkcionalni poremecaj u pogledu rada creva. Mozda oni to tako zovu, ali ja ne mogu da opisem koliko mi je nekad neprijatno i koliko je to promenilo moj drustveni zivot.
Ako neko zna nesto o ovome neka to podeli sa mnom. Voleo bih i da znam da li je neko od vas dvojice imao heliko bakteriju ili probleme sa kozom? Hvala.
Po tradicionalnoj kineskoj medicini debelo crevo i koža spadaju pod isti element - metal. Zdravlje jednog organa je u direktnoj vezi sa zdravljem drugog. Savremena medicina ne uči o tome i zato gastroenterolog to ne zna.koba napisao:Gastoenterolog mi je rekao da psorijaza nema veze sa ovim, ...
Moj savet je da potražiš dobrog holističkog terapeuta koji će otkriti uzrok i lečiti ga.
Ako su problem gasovi treba obaviti preglede analnog sfinktera, manometriju... Da se vidi kakva je njegova funkcija