Imam 33g, suprug34g.
Prije deset godina(sa suprugom, tada mladicem)dogodila mi se vanmaternicna trudnoca i odstranjen mi je jedan jajovod.
Pauza od cetri godine, te krecem (bez provjeravanja prohodnosti drugog jajovoda) na IVF(gonal-F).
Tu sam u tri godine prosla dvije stimulacije (gonal-F) dva embriotransfera smrzlica.
Rezultata nema.
Nakon toga "nenadano" prirodna trudnoca, ali odlazi sama, sa 5+3. Nista strasno, kako malo jaca menga.
Kako je ta trudnoca ipak dokazala prohodnost preostalog jajovoda slijedi inseminacija klomifenima i steta , stanica je bila na jajniku na kojem nemam jajovod
Tu zavrsavam s postupcima, kojih i nije bilo puno, priznajem, ni cesto Potonem nakon neuspijeha i trebam vremena za "vratiti se iz mrtvih".
Spermiogram je Odlican svaki put, stanice takoder, vadila sam progesteron bio je sjajan, cak jako visok.
Ove god u 3.mj. radila sve genetske pretrage i sve su normalne, dobre
Moji cervikalni brisevi su dobri.
Jedino sto mogu navesti od loseg je da je suprug sklon bakterijama, ukljucujuci i E- coli.
Nema simptoma,nekad je znao meni nakon odnosa prenijet peckanje,pa smo ih uocili u urinokulturi koju sad radimo i preventivno.
Moja urinokultura je uvijek dobra i cista.
I jos sam ja u 3. mj. vadila Prolaktin koji je iznocio 48,62 dok mu je ref. vrijed. 1,39-24,2
Ponovila am ga i sad opet iznosi 47,72!!
kako i sto dalje????????
HVALA!
Dinky
Pitanje za Obgyn
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Nije mi ovo najjasnije...sta mislite pod pauzom ?
Ko Vas je savjetovao da idete na IVF poslije prirodno ostvarene trudnoce bez uradjenog HSG ?
Spontana trudnoca drugi put ! pa izgleda da priroda radi za Vas !
Da li ste uradili test na trudnocu ? kako znate da ste bili trudni ?
Dobra reakcija na Klomifen ! a ovo
Niste naveli koliko je ciklusa radjena stimulacija klomifenom ? i kojom dozom ? i kakav je protokol pracena ovulacije primjenjen ? da li ste dobili injekciju za izazivanje ovulacije ? ili je izazvana Pregnylom ? da li ste praceni UZ i koji su parametri praceni ?
Jos jedan dobar podatak
Kakve ste genetske pretrage radili i zasto ?
Prolaktin je blago povisen a i ne bio ?! obzirom na tretmane koje ste imali...
Znam ja da je tesko ne gubiti nadu kad prodjete kroz 6 godina potucanja po raznim 'cuvenim' klinikama, hvatanja informacija koji je dr 'sjajan', placanja i trosenja oko nikakvih usluga, i naravno najgore razocarenja kad procesi ne uspiju i trudnoca se ne ostvari, i mislite i osjecate da Vam se svijet rusi i urusava i da nikad necete postati roditelji ! i pitate samu sebe "sta sam ja to uradila da sam ovako kaznjena ?", okrecete se oko sebe i gledate razne mame koje vodaju djecicu pa svakakve...neuredne, nemarne, neobrazovane, grube sa djecom, pa ima i onih koje maltretiraju djecu, zapustaju ih...ili sirote koji imaju po deset bez ikakvih problema, a vi hocete samo jedno ili dvoje i to nikako da se desi...tuga...suze...ocaj...i oznake...zacarani krug, u koji parovi a najcesce zene koje imaju problem infertiliteta najcesce upadnu...dakle...kako je to krug, a neprijatan je...nastojte da ga prekinete...! prekinite negativan tok misli ! i pocnite da govorite sebi prijaten stvari...ObGyn je rekla da imam VELIKU SANSU da ostvarim trudnocu !!! moram da se odmorim, da 'renoviram' nadu i optimizam, da brinem o sebi, da se hranim zdravo, da napravimo plan i onda cemo u ostvarenje istog ! dakle...ovako se ja 'istretiram'...frizer...promjena frizure, boje...nove cipele...odem sama na rucak u dobar restoran...fitness....setnja u toplo poslijepodne...i lagano kuci tako dotjerana i namirisana da se 'posavjetujete' sa dragim muzem ! Eto to je Vas zadatak...a ja cu da smislim ostatak 'recepta'.
Napisite mi preostale podatke i pisemo se dalje.
Srecno.
, da niste pokusavali ostati trudni ? ili da se trudnoca nije desavala ?Pauza od cetri godine
Ko Vas je savjetovao da idete na IVF poslije prirodno ostvarene trudnoce bez uradjenog HSG ?
Ovo je cudno ! ili ja ne vidim razlog za IVF ?te krecem (bez provjeravanja prohodnosti drugog jajovoda) na IVF(gonal-F). Tu sam u tri godine prosla dvije stimulacije (gonal-F) dva embriotransfera smrzlica.
Rezultata nema.
Spontana trudnoca drugi put ! pa izgleda da priroda radi za Vas !
Da li ste uradili test na trudnocu ? kako znate da ste bili trudni ?
Dobra reakcija na Klomifen ! a ovo
nije nikakva prepreka za trudnocu, jer zene sa jednim jajovodom i jajnikom ili sa 1 prohodnim jajovodom i 2 jajnika, imaju veliku sansu da ostanu trudne a informacija koji jajnik ovulira nema nikakvu vrijednost dok ovulira ! jer jajna celija cudesno nadje put do jajovoda ! tako da to nije razlog da se prekine proces inseminacije ! ili stimalicije !!!stanica je bila na jajniku na kojem nemam jajovod
Niste naveli koliko je ciklusa radjena stimulacija klomifenom ? i kojom dozom ? i kakav je protokol pracena ovulacije primjenjen ? da li ste dobili injekciju za izazivanje ovulacije ? ili je izazvana Pregnylom ? da li ste praceni UZ i koji su parametri praceni ?
Jos jedan dobar podatak
spermogram je odlican ! kad Vam je radjen progesteron - koji dan u ciklusu od 1.dana menstruacije ? i kolika je bila vrijednost ? da li mislite da je odredjivan u stimulisanom ciklusu ili u spontanom ? napiste i referentne vrijednosti laboratorije...Spermiogram je Odlican svaki put, stanice takoder, vadila sam progesteron bio je sjajan, cak jako visok.
Kakve ste genetske pretrage radili i zasto ?
Prolaktin je blago povisen a i ne bio ?! obzirom na tretmane koje ste imali...
Znam ja da je tesko ne gubiti nadu kad prodjete kroz 6 godina potucanja po raznim 'cuvenim' klinikama, hvatanja informacija koji je dr 'sjajan', placanja i trosenja oko nikakvih usluga, i naravno najgore razocarenja kad procesi ne uspiju i trudnoca se ne ostvari, i mislite i osjecate da Vam se svijet rusi i urusava i da nikad necete postati roditelji ! i pitate samu sebe "sta sam ja to uradila da sam ovako kaznjena ?", okrecete se oko sebe i gledate razne mame koje vodaju djecicu pa svakakve...neuredne, nemarne, neobrazovane, grube sa djecom, pa ima i onih koje maltretiraju djecu, zapustaju ih...ili sirote koji imaju po deset bez ikakvih problema, a vi hocete samo jedno ili dvoje i to nikako da se desi...tuga...suze...ocaj...i oznake...zacarani krug, u koji parovi a najcesce zene koje imaju problem infertiliteta najcesce upadnu...dakle...kako je to krug, a neprijatan je...nastojte da ga prekinete...! prekinite negativan tok misli ! i pocnite da govorite sebi prijaten stvari...ObGyn je rekla da imam VELIKU SANSU da ostvarim trudnocu !!! moram da se odmorim, da 'renoviram' nadu i optimizam, da brinem o sebi, da se hranim zdravo, da napravimo plan i onda cemo u ostvarenje istog ! dakle...ovako se ja 'istretiram'...frizer...promjena frizure, boje...nove cipele...odem sama na rucak u dobar restoran...fitness....setnja u toplo poslijepodne...i lagano kuci tako dotjerana i namirisana da se 'posavjetujete' sa dragim muzem ! Eto to je Vas zadatak...a ja cu da smislim ostatak 'recepta'.
Napisite mi preostale podatke i pisemo se dalje.
Srecno.
Pozdrav,
ObGyn
ObGyn