Uocena mi je ranica na materici, koja nikako da se revitalizuje vec godinu dana. Koristila sam Hiperol vaginalete kao i povidon jod. Na GAK-u mi je uradjen kolposkopski pregled.
Molim Vas da mi rastumacite kolposkopski nalaz: Kruzna zona AW epitela Sch(-) penferno epitel skvamozan,Sch pozitivan.
Imam 28 godina, nisam radjala.
Predlozena mi je biopsija iako mi je papa test II grupa. Da li je biospija bona, i da li se preduzimaju neke posebne mere nakon nje? Da li se radi ambulantno? Da li je neophodna ili postoje neki drugi nacini utvrdjivanja?
Zanima me Vase misljenje?
Unapred hvala na odgovoru
kolposkopski nalaz
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
kolposkopski nalaz
Kolposkopski nalaz obavezno moras odneti lekaru. Taj nalaz najblize pokazuje kakve su promene na grlicu. Predlazem krioterapiju ili spaljivanje ranice. nema razloga za brigu, to se radi i kada je najbezazlenija ranica u pitanju.
-
- Saradnik
- Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Iako je PA II , zavisno od kolposkopskog nalaza ( jod neg. polje), cesto se savetuje biopsija i bolje je uraditi nego ne. Radi se ambulantno , i cesto nije potrebna nikakva priprema, niti lokalna anestezija. Posle nje postoji mogucnost krvarenja, koje traje dan dva i to oskudno. Na osnovu histopatoloskog nalaza se odredjuje vrsta terapije, tj. da li spaljivati ili ne, da li operisati ili ne. ili samo pratiti.