rezultati krvne slike su mi dobri s tim sto svega imam ali na donjoj granici.Inace sam mrsava,imam slab apetit i u skorije vreme planiramo bebu, pa me zanima sta sve mogu da uradim da pojacam malo krvnu sliku,da malo ojacam jer znam da su prva tri meseca najbitnija za plod.
Takodje me zanima u ranim mesecima trudnoce sta se sme a sta ne sme uzimati od lekova?
pred-trudnoca
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 1:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ukoliko ti je krvna slika losa, za podizanje nivoa gvozdja preporucujem ti ampule Tot`hema, rastvore se u malo vode i popiju. Dobre su za decu, odrasle i naravno posebno za trudnice. Ima ih u svakoj apoteci, a cena je oko 300 din. kutija (sa 20 amp.). Sto se tice lekova, u prva 3 meseca nemoj ni da pomisljas na to, a jos manje da se razbolis! Najbolje je da uzmes odmor ili bolovanje cim zatrudnis, bar dok ne prodju svi ovi virusi. Veruj mi pricam ti iz iskustva. Nazalost ja sam ga skupo platila... 

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Nov 03, 2004 9:13 pm
NISTA NE UZIMAJ BEZ ODOBRENJA GINEKOLOGA! Koliko sam informisana, preveliki unos gvozdja moze da izazove trovanje.
I meni je sve bilo na donjoj granici, pa sam se od pocetka trudnoce kljukala gvozdjem i drzala ga na srednjoj vrednosti. I pored toga, eritrociti i hemoglobin su mi pali nesto ispod granice.
Nesto za sta sam "zakasnila" jer sam kasno saznala, to je uzimanje folne kiseline i PRE nego se ostane u drugom stanju a ne samo u trudnoci. Pa ako vec planiras trudnocu, pitaj ginekologa o tome.
I meni je sve bilo na donjoj granici, pa sam se od pocetka trudnoce kljukala gvozdjem i drzala ga na srednjoj vrednosti. I pored toga, eritrociti i hemoglobin su mi pali nesto ispod granice.
Nesto za sta sam "zakasnila" jer sam kasno saznala, to je uzimanje folne kiseline i PRE nego se ostane u drugom stanju a ne samo u trudnoci. Pa ako vec planiras trudnocu, pitaj ginekologa o tome.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 1:56 pm
Nisam bas sigurna za trovanje gvozdjem?!?, meni je GINEKOLOG PREPISAO Tot`hemu, i to po jednu ampulu dnevno posto mi je gvozdje bilo 6.8 (a normalno je od 7 do 26, s`tim sto naravno trudnice treba da budu malo blize gornjoj a ne donjoj granici). Cak se kod tezih slucajeva anemije propisuju mnogo vece doze. U svakom slucaju, najbolje je konsultovati ginekologa, jer su terapije razlicite. Nekima se preporucuje i uzimanje "Folan"-a, bas u vezi sa boljom apsorpcijom gvozdja i jacanjem materice.
Emilija, najbolje je da uradis krvnu sliku, pa kod ginekologa po savete!!!
Emilija, najbolje je da uradis krvnu sliku, pa kod ginekologa po savete!!!
-
- Saradnik
- Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am