I DOBRO I LOŠE
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
I DOBRO I LOŠE
Možda jeste malo čudno, ali uhvatila me neka panika pa moram da vam se požalim, da mi neko kaže mišljenje. Imam redovne odnose sa partnerom i svremena na vreme, tačnije 5 dana pre i posle menstruacije svršava u mene ( trebalo bi da su neplodni dani... bar bi trebalo), a u ostalim danima ne koristimo zaštitu, već se sami "cuvamo", ali ponekad dva puta uzastopno imamo odnose, on ga prekidno obriše ( razumete me?). I nije mi se desilo da zatrudnim pa me uhvatila neka panika da li je sa mnom sve u redu? Nije da trenutno želim da zatrudnim, ali mi je čudno da se nikad nije omaklo. E sad napominjem da sam imala prekid trudnoće pre 5 godina, ali u prvom mesecu. Možda me i ne bi uhvatila panika da mi nije rađena natalna karta gde mi je rečeno da možda neću moći da imam dece. Suludo zar ne? Kako vam ovo zvuči?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: I DOBRO I LOŠE
Moguće je da abortus ostavi neke posledice ali to ne može da se otkrije bez posebnog ispitivanja na koje se, opet, ide tek kad ne dođe do trudnoće posle godinu dana odnosa bez zaštite.
Ako ti i partner niste provereno zdravi a imate odnose bez kondoma možeš da 'zakačiš' i neke nezgodne bakterije tipa hlamidija i ureaplazma koje često ne daju simptome (osim što na pregledu bude III grupa sekreta) a mogu da izazovu sterilitet.
Ako ti i partner niste provereno zdravi a imate odnose bez kondoma možeš da 'zakačiš' i neke nezgodne bakterije tipa hlamidija i ureaplazma koje često ne daju simptome (osim što na pregledu bude III grupa sekreta) a mogu da izazovu sterilitet.
Šansa da dođe do trudnoće tokom namerne ejakulacije je oko 30% ali to je statistika, u stvarnosti to zavisi od mnogih stvari...kad je ovakva vrsta 'kontracepcije' u pitanju, tu se ljudi dele na one koji imaju više sreće nego pameti pa im se nikad ništa ne desi (to što ti radiš je sve samo ne sigurno, a i izuzetno neodgovorno ako nikako ne želiš trudnoću) i baksuze. Ne mora da znači da nešto nije u redu.Nije da trenutno želim da zatrudnim, ali mi je čudno da se nikad nije omaklo.
imam istog partnera već tri godine, prošle godine sam uradila analizu sekreta i dobila sam vaginalete ali klasika...svaki put vaginalete i ja i sve moje drugarice. Da li se analizom sekreta otkriva hlamidija? Da li je moguće da hlamidija može da se dobije u međuvremenu ako ni ja ni moj dečko nismo menjali partnere od tad i posle kog vremena u slučaju da se zaraziš hlamidijom to može da se otkrije? Ja sam stvarno možda ne upućena al nikad nisam imala problema tog tipa...il bar ne znam da imam